SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ahmet Başkan Düşmüş Oldu..!"

0
Güncellendi - 2017-10-26 21:24:27
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'de adı il başkanlığı için geçen Yeşilyurt İlçe başkanın yönetimin istifasıyla düşürülmesi ile ilgili olarak, başkan yardımcısı açıklamalarda bulundu.

CHP Yeşilyurt İlçe teşkilatında başkan yardımcılığı görevini yürüten Bayram Duman istifa sürecini anlattı.

Adı kulislerde Malatya il başkanlığı için de geçen Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin’in önerilerini dikkate almadığını ifade eden Duman, “Eleştirileri asla kabul etmediği için istifa etme kararı aldım. Yönetimimiz bu güne kadar, Ahmet Başkanımızın arkasındaydı ve özellikle de ben de arkasında durdum. Bir ilçe örgütünden sorumlu başkan yardımcısı olarak, mahalle komitelerinde görev almadığımı kendisine ilettim ancak kabul etmedi. İl Başkanlığı ile en ufak bir alakası olmayan, kendi içerimizde yaşanan bir tartışmadan dolayı, beş arkadaşımız istifa etmiş ve bu istifalar ile Ahmet bey görevinden düşmüştür” ifadelerine yer verdi.

Yönetim kurulunda yaşanan istifaların nedeninin Ahmet Küçükşahin olduğunu dile getiren Duman, “Maalesef, Ahmet Başkanımıza, o kadar destek olduğum halde hep geriye itti. Ben bugüne kadar idare ettim ama son toplantıda, büyük bir çıkış yapması ile istifa etmek zorunda kaldım, benim önerilerimi asla dinlemedi. Ben istifa edince diğer arkadaşlarım sen yoksan bizde ayrılıyoruz diyerek istifa dilekçesini verince Ahmet Başkan görevinden düşmüş oldu. Bu olaydan haberi de var, bilgisi de var. Basına kirli bilgi vermenin de hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da, partisinin yapılacak olan kongre ve delege seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Delege seçimlerinin adil ve tarafsız bir şekilde yapıldığını vurgulayan Kiraz, “13 ilçemizde ve bütün mahallelerimiz de, delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. Bu delege seçimlerinde öncelikle şunu ifade edeyim, hem siyasi partilerimize, hem de geçmişteki parti yapımıza, gerçekten önemli ölçüde demokrasi dersi verdiğimize inanıyorum. Bütün mahallelere bizzat sandık kurarak, üyeler kimi delege olarak görmek istiyorsa, onların tercihinin sandığa yansımasını gördük. Burada seçim yapıp sonuçları Ankara’da da açmadık, torbaları oraya göndermedik, delegelerimiz bizzat orada seçildi ve orada ilan edildi. Masa başında değil, bizzat sandık başında, delegelerimizin seçimini gerçekleştirdik” dedi.

Kasım ayı içerisinde ilçe, Aralık ayında da İl kongresinin gerçekleştirileceğini ifade eden Kiraz, “İlçe ve il kongrelerimizde de aynı demokratik usulleri, bütün partilere örnek olacak şekilde işleteceğiz. Partinin her kongre öncesinde ortaya çıkıp, kendi iç tartışmalarına boğmak isteyenlerin bu dönemde de sahnede olduklarını görüyoruz, ama bunlara geçit vermeyeceğimiz” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt İlçe yönetiminin üyelerin istifası ile düştüğünü de anımsatan Kiraz, “Yeşilyurt ilçe örgütümüzde bulunan yönetim kurulundaki arkadaşlarımız, yöneticilerimizin istifa etmesi sonucu düşmüş durumda. Tabi uzun süredir, ilçe yönetimi ile ilçe başkanı arasında bir inatlaşma, bir anlaşmazlık söz konusu. Bu anlaşmazlığın giderilmesine yönelik birçok adımı atmamıza rağmen, delege seçimleri var, bu delege seçimlerine gölge düşmesin, delege seçimleri tamamlansın, daha sonra yapılacaksa bir uygulama yapılsın dememize rağmen olay buraya kadar getirildi. Parti tüzüğümüz neyi söylüyorsa biz onu uygulayıp gerçekleştireceğiz. Bizim partimizde hiçbir kimseye asla ve asla baskı yapılamaz, hiçbir üst yönetim, milletvekili, hatta genel başkanımız tarafından bile kimseye baskı yapılmaz. Herkesin özgür iradesi vardır, herkes özgür iradesi çerçevesinde kararını verir, istifada, yönetime gelmede, bir yere gelmede, seçilmede de herkes kendi kararını verir” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt ilçe başkanlığı düşen Ahmet Küçükşahin’in bu durumdan haberi olmadığı iddialarını da kabul etmeyen Kiraz, ‘İlçe başkanlığından düşen herkes il başkanını suçlamasın, önce dönüp kendisine baksın. Kararı parti üyelerimiz verir” dedi.

Aralık ayında gerçekleştirilecek olan İl kongresinde yeniden aday olacak mısınız sorusuna da cevap veren Kiraz, “Bizim tüzüğümüz gereğince hiçbir arkadaşımız bir yere aday olmuyor, biz tüzüğümüz gereğince aday gösteriliyoruz, parti bizi hangi noktada görmek istiyorsa, biz noktada partimize hizmet ederiz” ifadelerini kullandı.

iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız