SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahmet Çakar Ne Demek İstedi?

A- A+ PAYLAŞ

Futbol ve hakem yorumcusu Ahmet Çakar, ATV'deki programında, geçen sezonun son haftasında Malatyaspor'u da çok yakından ilgilendiren bir maçla ilgili, "ilginç" bir imada bulundu. Çakar, FİFA Hakem Listesi'ni değerlendirirken, Malatyaspor'u da çok yakından ilgilendiren ve geçtiğimiz sezonun son haftasında Kayseri'de oynanan Kayseri Erciyesspor- Ankaraspor maçının hakemi Kuddusi Müftüoğlu ile ilgili bir iddiayı dile getirdi.

Ahmet Çakar bu iddiasını, ATV'de Pazartesi gece yarısından sonra yayınlanan, Ersin Düzen'in yönetici, Kazım Kanat ve Gürcan Bilgiç'in de yorumcu olarak katıldıkları "SANTRA" programında ifade etti.

Geçtiğimiz sezonun son haftasında; Malatyaspor, Gaziantepspor'a deplasmanda 1-0 yenilirken, Denizlispor "çok uzatmalı" maçta Fenerbahçe'yle 1-1 berabere kalmış, Malatyaspor'un durumunu çok yakından ilgilendiren Kayseri'deki maçta da, Ankaraspor, Kayseri Erciyesspor'u 1-0 mağlup etmiş ve bu maçı Kuddusi Müftüoğlu yönetmişti.

Bu yıl FIFA'ya bildirilen listeye alınmadığı için hakemliği bıraktığını açıklayan Cem Papila'nın açıklamalarıyla ilgili değerlendirme yapan Ahmet Çakar, geçtiğimiz sezonun son haftasında Kayseri Erciyesspor- Ankaraspor maçını yöneten Kuddusi Müftüoğlu'na, bu maç nedeniyle "FIFA sözü" verildiğini öne sürdü. Geçen sezon ve bu sezon kötü bir performans sergilemesine rağmen FIFA listesine giren Müftüoğlu'nun, bu listeye gireceğini haftalar önce MHK Başkanı Mustafa Çulcu'ya söylediğini, ancak Çulcu'nun "Hayır abi, girmeyecek" dediğini, fakat kendi duyumunun doğru çıktığını belirten Çakar, FIFA listesini Futbol Federasyonu'nun yaptığını, MHK'nın sadece bilgi sahibi olduğunu kaydetti.

Çakar, gecenin ilerleyen saatlerinde, kolundaki saate baktıktan sonra, "Şu andan itibaren Haluk Ulusoy Federasyonu'nun sonunu getirecek çalışma, Hasan Doğan tarafından başlatıldı. Bu federasyonun artık geleceği yok.." iddiasında da bulundu.

Malatyaspor', ligin son hafta maçlarından önce Futbol Federasyonu'na gönderdiği dilekçede, Denizli'deki maçın konfeti atılarak diğer maçların sonucu belli oluncaya kadar uzatılacağına ilişkin duyumlar alındığı belirtilmiş, bu konuda duyarlı olunması istenmiş, federasyon ise tüm maçların aynı saatte başlayıp, aynı saatte bitirileceğini duyurmuştu. Ancak, Denizli'deki maç, Malatyaspor'un önceden de bildirdiği gibi sahaya atılan konfetiler nedeniyle, diğer maçlardan, bu arada Malatyaspor'un küme düşen 3. takım olduğunun kesinleşmesinden sonra, yaklaşık 15 dakikalık uzatmanın ardından bitirilmiş, o maçın hakemi Selçuk Dereli de eleştirilere muhatap olmuştu. Selçuk Dereli de, son açıklanan FIFA listesinde bulunuyor.

Bilindiği gibi, Malatyaspor'un Hikmet Tanrıverdi başkanlığındaki eski yönetimi, Futbol Federasyonu seçimlerinde, Hasan Doğan'la birlikte hareket edeceğini açıklamış, Doğan'ın destek verdiği Ayhan Bermek'i desteklemiş, ancak seçimi Haluk Ulusoy kazanınca, ligin ikinci yarısında "birçok şey Malatyaspor'un aleyhine" gelişmiş, sonuçta takım küme düşmüştü. Malatyaspor'un Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetiminde Futbol Şube Sorumlusu olarak görev alan Atilla Kantarcı da, federasyon yöneticileri ile yaptıkları görüşmeyle ilgili izlenimlerini aktarırken, eski yönetim döneminde federasyonla Malatyaspor arasında "kalın duvarlar örülmüş olduğu" tespitini dile getirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız