SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahmet Hakana Dayak 100 Bin TL!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:46:00
Ahmet Hakana Dayak 100 Bin TL!.
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’a saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüphelilerin emniyette alınan ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheliler ifadelerinde, Ahmet Hakan’ı dövmek için 100 bin TL’ye anlaştıklarını ve Hakan’ın evini bulmak için günlerce Nişantaşı’nda keşif yaptıklarını ileri sürürken, olay gecesi Hakan’ı dövmek için aracına çarparak tartışma çıkardıklarını anlattılar.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunda saldırının tüm ayrıntılarını anlatan Fuat E, saldırı talimatını aldığı emekli polis memuru Yahya K. G’nin kendilerine “Dövülecek bir adam var” diyerek verdiğini iddia etti. 

Gazeteci Ahmet Hakan geçtiğimiz perşembe günü evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğramış, burnu ve kaburgası kırılmıştı. Olaya ilişkin Ahmet Ş., Kamuran E., Fuat E., Uğur A., Yahya K. G., Soner A. ve Nezih Ö. gözaltına alınmıştı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından sorgulanan 7 şüphelinin tamamı “örgüt kurmak ve yönetmek”, “kasten Yaralama”, “mala zarar vermek” ve “tehdit” suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadeleri alınan şüphelilerden Ahmet Ş, "kasten yaralama" suçundan tutuklanırken 6 şüpheli ise serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan 6 şüpheliden Kamuran E, Uğur A. ve Fuat E. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmıştı.

“100 BİN TL TEKLİF ETTİLER, KABUL ETTİM”

Şüphelilerin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verilen ifadeleri ortaya çıktı. Dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüpheli Ahmet Ş, ifadesinde diğer şüpheliler Kamuran E. ve Uğur A’yı tanıdığını söyledi. Ahmet Ş, ifadesinde, Uğur A’nın Kurban Bayramı Arifesi günü arayarak kendisiyle görüşmek istediğini anlattı. Ahmet Ş, Kamuran E.'nin evinde diğer şüpheliler Uğur A. ve Fuat E ile buluştuğunu söyledi. Ahmet Ş, Uğur A'nın, kısa bir süre önce Fuat E. ile Kayışdağı’nda bir yere götürüldüklerini, gözlerinin bağlanıp mahzenimsi bir yere indirildiklerini söylediğini belirtti. Ahmet Ş, "Uğur A, kendisini şube müdürü olarak tanıtan bir kişinin, Ahmet Hakan ile sıkıntıları olduğunu, bu adamı dövüp bırakmaları gerektiğini, bu işin karşılığında 100 bin lira vereceklerini, ayrıca Osmanlı Ocaklarının ilçe başkanlığını ayarlayacaklarını söylediğini kaydetti. Bu işi birlikte yapıp yapmayacağımızı sordu. Ben de işi kabul ederek yaparız dedim. İşsiz olduğum için paraya ihtiyacım vardı” dedi.

AHMET HAKAN’IN EVİNİ BULMAK İÇİN GÜNLERCE KEŞİF YAPMIŞLAR

Ahmet Hakan’ı normalde tanımadığını belirten Ahmet Ş, “Uğur A’nın Ahmet Hakan’ı döveceğiz demesinden sonra şahıs hakkında internet üzerinden bir çalışma yaptım ve gazeteci olduğunu, Hürriyet ve CNN Türk televizyonunda çalıştığını öğrendim. İnternetten şahsın Nişantaşı civarında oturduğunu öğrendik ancak adresi bulamadık” ifadelerini kullandı. Hakan’ın evini bulmak için günlerce Nişantaşı’nda keşif yaptıklarını ifadesinde anlatan Ahmet Ş, olay günü Doğan Holding önünde Hakan’ın yayından çıkmasını beklediklerini anlattı.

“VURMADIM, İTTİM, KALDIRIMA DÜŞTÜ”

Ahmet Hakan yayından çıkınca evine kadar takip ettiklerini anlatan Ahmet Ş, “Evinin önüne gelince araç önümüzde durdu. Ahmet Hakan’ın aracına hafifçe çarptık. Amaç burada tantana çıkartarak şahsı darp etmekti. Daha sonra Ahmet Hakan’ın aracından şoför ve koruması indi. Bizim araçtan da Kamuran E. ve Uğur A. hızla indi. Koruma ve şoförle boğuşma yaşandığı sırada Ahmet Hakan araçtan inerek evine doğru koşmaya başladı. Ben de bu esnada hızla araçtan inerek peşinden koştum. Ahmet Hakan kaldırıma takılarak yere düştü. Daha sonra kalktı tekrar koşmaya başladı. Ben de kaçmasın diye kovaladım. Yaklaşınca elimle ittim, yere düştü. Ben de olay yerinden koşarak taksiye bindim. İşsiz olduğum için Uğur A.’nın teklifi cazip geldi. Sadece bir adam dövüp toplamda 25 bin TL para alacaktım. Ahmet Hakan’a sadece tokat atacaktım. Ancak bir darp etme söz konusu olmadı. Çok pişmanım” şeklinde ifadeler kullandı.

“AHMET HAKAN’I TANIMIYORDUM, CEP TELEFONUNDAN GÖSTERDİ”

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Uğur A ise ifadesinde, Ahmet Hakan’ı tanımadığını sadece darp olayı için Hakan hakkında bilgi topladığını söyledi. Uğur A, Kurban Bayramı’ndan bir gün önce Yahya K. G’nin kendisini arayarak Fatih’te bulunan bir kafeye çağırdığını açıkladı. Fuat E isimli şahısla birlikte buraya gittiklerini belirten Uğur A, Yahya K. G’nin kendilerine burada Ahmet Hakan’ı tanıyıp tanımadıklarını sorduğunu kaydetti. Uğur A, “Ben kendisine Ahmet Hakan’ı tanımıyorum dedim. Bunun üzerine Yahya K. G. kendi cep telefonundan Ahmet Hakan diye belirttiği şahısın fotoğrafını internetten bularak bize gösterdi. ‘Belki bu adamı simasından tanırsınız’ dedi.

“BUNU BİR DAHA YAZI YAZAMAYACAK HALE GETİRMEMİZ LAZIM”

Yahya K. G. isimli şahsın kendisine, ‘Uğur bunu bizim dövmemiz lazım. Bir daha yazı yazamayacak hale getirecek şekilde kolunu bacağını kırmamız lazım’ dediğini aktaran Uğur A, “Ben de bunun üzerine ‘Ağabey neden böyle bir şey yapıyoruz bu adamla alakalı şahsi bir sıkıntın mı var?’ diye sordum. Bana ‘Bu adam vatan haini, bu adam İsrail ve Amerika ajanı. Hükümeti devirmek için her şeyi yaparak bizi bölmeye çalışıyor. Türkü, Kürde kırdırmaya çalışıyor. Bu adam para için vatanını milletini satıyor’ gibi şeyler söyledi” dedi.

“EMNİYETTE ÇAYINIZI ÇORBANIZI İÇER, MİLYONLARIN DUASINI ALIR ÇIKARSINIZ”

Yahya K.G’nin bir süre daha Ahmet Hakan aleyhinde kendisine konuşmalar yaptığını anlatan Uğur A, Yahya K. G’ye “Ağabey bizim çoluk çocuğumuz var. Kurulu düzenimiz var. Bunlardan olmayalım” dediğini belirterek, “Oğlum sen rahat ol emniyet konusunda bir sıkıntınız olmayacak. Çayınızı çorbanızı içer ifadenizi verir çıkarsınız. Üstelik milyonların duasını alırsınız. Bundan sonra hayatınız çok değişecek. Her tarafta çok sevileceksiniz emniyet, devlet, halk, size kapı açacak yani anla Uğur bundan sonra bütün kapılar size açılacak” dediğini kaydetti. Bunun üzerine Yahya K. G’ye ağabey bu işi sen mi istiyorsun başkası mı diye sorduğunu belirten Uğur A, “Büyüklerimiz, sen orasını karıştırma bu devlet işi, devlet büyüklerimiz bize sahip çıkacaklar” şeklinde konuştuğunu vurguladı. Adıyaman ifadesinde, bu şahsın özel harekatçı olması nedeniyle itibar ettiğini söyledi.

“TALİMAT KANLICA’DAN BİRİNDEN GELDİ”

Şüpheli Fuat E. de ifadesinde, Fatih’te bir kafede Uğur A ve Yahya K.G ile birlikte otururken Yahya K.G'nin kendilerine “Bir adam var dövülecek” dediğini söyledi. Fuat E ifadesinde, “Biz de bunun üzerine kim olduğunu sorduk. Bu sefer ‘Ahmet Hakan’ dedi. Bu adamı neden döveceğimizi sorduğumuzda ,’Bu … oğlu şehitlere ölü diyor. Açık açık oyun HDP’ye diyor. Milleti tahrik ediyor, teşvik ediyor. Bana bu akşam talimat verildi. Bu işi iki üç günde bitirin. Bize paketi verecekler’ dedi. Biz de bunun üzerine ağabey bu talimat nereden geldi diye sorduğumuzda kendisi bize ‘Kanlıca’dan birinden talimat geldi’ dedi. Bize isim söylemeyip siz işinizi yapın gerisine karışmayın dendi” dedi.

“OSMANLI OCAKLARI İLE İLGİLİ HERHANGİ BİRŞEYDEN BAHSETMEDİM”

İfadesinde PKK’ya karşı 1991-1994 yılları arasında Batman’da polis memuru olarak görev yaptığını belirten şüpheli Nezih Ö, Uğur A ve yanındaki kişilere Osmanlı Ocakları ile alakalı herhangi bir şeyden bahsetmediğini ifade etti. Nezih Ö, ifadesinde, Osmanlı Ocakları’ndan Uğur A. isimli şahsın bahsettiğini söyledi.

“HAKAN’IN EVİNİ BULMAK İÇİN KEŞİF YAPTIM DARP OLAYINA KARIŞMADIM”

İfadesinde gayrimenkul işi yaptığını söyleyen şüpheli Soner A, Ahmet Hakan’ın evinin izlenmesi olayında rol aldığını ancak darp olayına karışmadığını, arkadaşlarına hasta olduğu yalanını söylediğini belirtti. Sonar A, Ahmet Hakan’ın darp edildiği gece kendi evinde bulunduğunu söyledi.

Eski Özel Harekat polisi şüpheli Yahya K.G ise diğer şüphelilerin kendisine iftira attıklarını öne sürdüğü ifadesinde, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız