SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahmet Mete Işıkara Vefat Etti...

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:27
Ahmet Mete Işıkara Vefat Etti...
A- A+ PAYLAŞ

Deprem Dede olarak da bilinen Ahmet Mete Işıkara hayatını kaybetti...

17 Ağustos depremi sonrası hayatımıza giren ve deprem Dede olarak bilinen dönemin Kandilli Rasathanesi Başkanı Ahmet Mete Işıkara vefat etti. 

Işıkara, 1999 Gölcük depremi sonrası yaptığı toplumu bilinçlendirme çabaları nedeniyle özellikle dönemin çocuklarının bilincine deprem dede, deprem amca gibi isimlerle yerleşmişti.

KALBİ İKİ KERE DURDU 

Göztepe Medical Park Hastanesi'nde yoğun bakımda tutulan Işıkara'nın bugün iki kez kalbi durdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Işıkara kurtarılamadı.

Prof. Işıkara, 20 Kasım'da da yüksek tansiyon, yüksek tansiyona bağlı kalp yetersizliği ve kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Işıkara, 3 Ocak 2012 tarihinde anjiyo olmuştu. 

Ahmet Mete Işıkara AHDER (Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği)'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktaydı. 

BİR HAFTADA KAYBETTİĞİMİZ 4. İSİM

Işıkara, Burhan Doğançay, Mehmet Ali Birand ve Toktamış Ateş'ten sonra bir hafta içinde kaybettiğimiz dördüncü isim oldu. 

AHMET METE IŞIKARA HAKKINDA?

1941'de Mersin'de doğan Ahmet Mete Işıkara, 1954'te Mersin Lisesi'ni bitirdi. 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Bölümü'nü bitirdi ve aynı bölüme asistan oldu.

1976 - 1983 yılları arasında Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği Ulusal Jeomagnetizma ve Aeronomi Komisyonu Başkanlığı yaptı. 1979 - 1982 yılları arasında Avrupa Depremlerin Önceden Belirlenmesi Çalışma Grubu'nda koordinatör olarak çalıştı. 1980 - 1983 yılları arasında Türkiye adına Avrupa Konseyi Deprem Uzmanları Komitesi'nde temsilcilik yaptı.

1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde göreve başladı. 1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nde müdür yardımcısı oldu. 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nde müdür oldu.

Ahmet Mete Işıkara, ayrıca AHDER (Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği)'in yönetim kurulu başkanlığı da yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız