SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahmet Özal Parti Kuruyor!..

A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, uzun süredir yürüttüğü yeni parti kurma çalışmalarında sona geldi. Yeni parti 10 gün içinde basın toplantısıyla açıklanacak. Partinin ismi ve amblemi ise sır gibi saklanıyor.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu, Malatya eski bağımsız milletvekili Ahmet Özal, kamuoyunda "2. Özal Hareketi" olarak bilinen çalışmasını tamamlayarak yeniden siyaset sahnesine dönüyor. Özal, kuracağı yeni parti ve yaklaşan seçimleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hem iktidar partisinin hem de muhalefet partilerinin iyi yönetemediğini savunan Özal, cumhurbaşkanlığının Türkiye’de bir gerginlik noktası haline getirildiğini söyledi. Özal, bir partinin sayısal üstünlüğü olsa bile toplumun tavrına göre hareket etmek zorunda olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

“Toplumun tavrı ve hareketleri güçlü olmaktan çok daha önemlidir. Toplum ikiye ayrılmış bir şekilde geriliyorsa devlet adamlığının gerektirdiği şey toplumun gerilmesini engellemek için bazı zamanlarda bazı koltuklardan fedakârlık etmek gerekir. Bu fedakârlığı yapmadılar, gerginlik yarattılar. Muhalefete ‘çelik çomak oynuyorlar’ diye yakışıksız laflar ettiler.”

CUMHURİYET MİTİNGLERİ SOL GÖSTERİLERE DÖNÜŞTÜ

Özal, muhalefetin de türbanla uğraşarak iktidar kadar toplumu gerdiğini savundu. Cumhuriyet mitinglerinin gerçek bir cumhuriyet mitingi olmaktan çıkarak ‘sol gösteri mitingleri’ haline dönüştüğünü iddia eden Özal, “Sonuçta, toplum iyice kamplaştı ve birbirinden koptu. Bu süreç Anayasa Mahkemesi ve 367 kararından ve bu kadar kamplaşma olduktan sonra Cumhurbaşkanı seçimi iyice zorlaştı" dedi.

ANAVATAN BİTTİ, YILMAZ PARTİ KURMAZ

Özal, uzun süreden beri çalışmalarını sürdürdüğü yeni partinin ise 10 gün içinde kurulacağını açıklayarak, şunları söyle :

“Parti için ofis kuruldu. 10 gün içinde 80-90 çok kaliteli insandan oluşan kurucular listesiyle basın toplantısı yapacağız. Partimizde toplumun her kesimi temsil ediliyor. Kurucular, eski dekanlar, eski bakanlar, Turgut Özal döneminde başarılı olmuş üst düzey bürokratlar, eski milletvekilleri ve çok sayıda mühendisten oluşuyor. Bugüne kadar konuştuğum kim varsa herkes yeni partinin bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Anavatan ve Doğruyol teşkilatlarının yarısından çoğu bizimle temas ederek bize katılmak istiyorlar. Türkiye’de epey bir deprem olacak.”

Ahmet Özal, babasının kurduğu Anavatan Partisi ve Mesut Yılmaz’ın bağımsız milletvekilliği adaylığı konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Anavatan Partisi artık misyonunu tamamlamıştır. Rahmetli Özal’dan sonra bitmiş bir partidir. Mesut Yılmaz ise bir parti kuracağını söyleyerek Rize’deki vatandaşa ümit vermek zorunda ama ben Mesut Bey’in böyle bir işe girişeceğini sanmıyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız