SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahmet Türk'e Yumruklu Saldırı

A- A+ PAYLAŞ

Bulanık olayları davasının görüldüğü Samsun Adliyesi önünde Ahmet Türk'e yumruklu saldırı oldu. Türk'ün burnunun kırıldığı alnında yarık olduğu bildirildi. Olayla ilgili iki kişi gözaltında alındı...

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Samsun’da yumruklu saldırıya uğrayan Ahmet Türk’ün burnunun kırıldığını, alnında yarık oluştuğunu bildirdi.

Muş’un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009’da düzenlenen olaylı gösteriyle ilgili Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma sonrasında yumruklu saldırıya uğrayan kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Samsun Kavak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Ahmet Türk’ün adliye çıkışında saldırıya uğradığını anımsatarak, "Saldırı nedeniyle Ahmet Türk’ün burnu kırıldı, alnında yarık oluştu. Benim makam aracımın şoförü de saldırı nedeniyle yara aldı" dedi.Türk’ün Samsun Kavak Devlet Hastanesine tedavi altına alındığını belirten Sakık, "Şu anda röntgen çekiliyor. Tedavisinin ardından Ankara’ya yola çıkacağız" diye konuştu.

Muş’un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009’da düzenlenen olaylı gösteriyle ilgili Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmayı izlemeye gideceklerini İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile bakanlık müsteşarına bildirdiklerini ifade eden Sırrı Sakık, "Biz, İçişleri Bakanı Atalay ve bakanlık müsteşarına duruşmayı izlemeye geleceğimizi söyledik. Duruşma çıkışında polis ciddi önlem almıştı.

Ancak saldırı sırasında güvenlik güçleri duruma seyirci kaldı. Hatta güvenlik güçlerinden bazıları arkadaşlarımızı darp ettiler. Benim makam aracım ve telsizimiz de zarar gördü" iddiasında bulundu.Polislerin saldırıya müdahale etmediklerini ileri süren Sakık, "Olaylar görüntülerde açıkça gözüküyor. Polisler şeklen güvenlik tedbiri almış. Saldırı, yüzlerce güvenlik arasında oldu. Duruşma çıkışında, bağırmaları duydum ve polise, bunları durdurması için çağrıda bulundum. Buradaki saldırıda ihmali olan emniyet müdürünün derhal görevden alınması gerekir" dedi.

İKİ GÖZALTI

Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e, Samsun’da, adliye çıkışında yumruklu saldırıda bulunan kişinin adının İsmail Ç. olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Muş’un Bulanık ilçesindeki olaylarla ilgili davanın, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşması sonrası gerçekleşen saldırının ardından şüpheli ve yanında bulunan bir kişi yakalandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunduğu bildirilen kişinin 1983 doğumlu İsmail Ç. olduğu bildirildi.

Olayla ilgili Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun kısa süre içinde bir açıklama yapması bekleniyor.

Muş’un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009’da düzenlenen olaylı gösterinin ardından tutuklanan Turan ve Metin Bilen kardeşler hakkında açılan davanın ilk duruşmasını takip eden Türk’e adliye çıkışında yumruklu saldırıda bulunulmuştu.

BULANIK'TA NE OLMUŞTU

Bulanık’ta geçen aralık ayında, DTP’nin kapatılmasını bahane eden grubun gösterisinde çıkan olaylarda esnaf Turan Bilen’in ateş açması sonucu Kemal Ağcan ile Necmi Oral’ın ölmesi, 10 kişinin yaralanmasıyla ilgili dava Samsun’da görülüyor.

Duruşmayı, BDP Milletvekileri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman ile kapatılan DTP’nin eski milletvekileri Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk da izledi.Olayla ilgili 2 kişinin gözlatına alındığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız