SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aidiyet Duygusu Artıyor'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, yeni açılan birimler, merkez ve fakültelerle birlikte bilimsel atılımını güçlendirdiğini söylediği üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi'nin, Türkiye'deki branşdaşları arasında kendisine önemli yer edindiğini söyledi. Rektör, üniversitede akademik ve idari personelde "aidiyet" duygusunun da arttığını savundu.

İnönü Üniversitesi'nden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Son dönemde açılan yeni birim, merkez ve fakültelerle birlikte geleceğe dönük olarak bilimsel atılımını güçlendiren üniversitemizin açılan yeni fakültelerinden birisi olan Diş Hekimliği Fakültesi, gerek modern binası gerekse alanında yetişmiş akademisyenleri ile Türkiye’deki Diş Hekimliği Fakülteleri arasında kendisine kısa sürede önemli bir yer edindi. Diş Hekimliği Fakültemizin kliniklerinde verilen çağdaş hizmet ise diş hekimliği alanında büyük sorunlar yaşayan bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kliniklerinin gördüğü ilgiyi, yapılan çalışmaların normal seyri olarak değerlendirirken daha önemli bir noktaya temas ederek İnönü Üniversitesi’nde gelişen aidiyet duygusunun önemini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Çelik şunları aktardı:

“Yönetim olarak göreve geldiğimiz günden bu yana üniversitelerin bilim ve kültür yuvaları olduğunu, üniversitelerde üretilen bilginin toplumun yararına kullanılması gerektiğini vurguladık. Bu düşünceyle açtığımız her yeni birimimizde olduğu gibi Diş Hekimliği Fakültemiz ve Kliniklerinde de toplumun ihtiyacını karşılamanın yanı sıra akademik ve idari personelimizin alanında kaliteli eğitim almış, uzman kişiler olmasına dikkat ettik. Bununla birlikte üniversitemizin önümüzdeki yıllara daha başarılı girebilmesinin temel dayanaklarından birisi olarak da akademik ve idari personelimizin, üniversitemize karşı beslediği aidiyet duygusunun artırılmasını gördük.

Diş Hekimliği Fakültemiz, yeni açılan bir fakülte olmasına rağmen burada çalışmaya başlayan akademisyen arkadaşlarımızın, geçmişteki birikimlerinden kaynaklanan bilgilerini derledikleri makalelerini, İnönü Üniversitesi bünyesinde yayınlamış olmaları aidiyet duygusu ekseninde düşünüldüğünde memnuniyet verici gelişmelerdir. İnönü Üniversitesi, önümüzdeki dönemde de akademik ve idari personelinden öğrencisine kadar aidiyet duygusu gelişmiş insanların üniversitesi olarak bilimsel, kültürel ve sanatsal gelişimine devam edecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız