SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AİHM'ye Gideriz'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi Vakfı (CEM Vakfı) Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi kararının iptal edilmesi nedeniyle temyiz yoluna gideceklerini, sorun burada da çözülmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

Malatya Müftüsü Bekir Gerek'in CEM Vakfı'nı ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin, "Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi, ibadet için genel bütçeden pay ayrılması ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Alevi inanç önderlerine kadro tahsis edilmesi'' taleplerini reddeden Başbakanlık'ın kararı ile ilgili yorum yaptı. Eşref Doğan, hukukun kararına saygı duyduklarını ancak cemevlerine ibadethane statüsü
verilmesi konusunda Danıştay'da temyiz yoluna gidileceklerini söyledi. Avrupa Birliği'nin raporlarında, Türkiye'de Aleviler'in durumunda bir değişme olmadığının gözlemlendiğinin yazıldığını hatırlatan Doğan, "Bu kararı bir üst mahkeme olan Danıştay'a taşıyacağız. Eğer Danıştay'da da çözülmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız