SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aile Avukatının İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:40:25
Aile Avukatının İddiası
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un efsane başkanı olarak nitelendirilen merhum iş adamı Nurettin Soykan’dan ailesine kalan ev ve arazisinin, ailenin vekalet verdiği avukat tarafından gizlice satıldığı, daha sonra ise baskı ile Soykan ailesinin evden çıkartılmaya çalışıldığı iddia edildi. 

Malatyaspor'un eski başkanlarından iş adamı Nurettin Soykan'ın 6 Mayıs 2009 tarihinde vefat etmesinin ardından Malatya merkez Çarmuzu Mahallesi'ndeki evi ve bahçesinin ilginç bir şekilde kızının elinden alındığı iddia edildi.

Şikayet dilekçesindeki iddiaya göre; Soykan’ın vefatından önce 1994 yılında Çarmuzu Mahallesi'nde 16 bin 168 metrekare büyüklüğündeki bahçeli 8 daireli evini haciz ve borçları nedeniyle yakın dostu H. Ş.’nin üzerine satış gösterdiği, vefatından sonra ise H. Ş.’nin Soykan ailesinin talebi üzerine ev ve sahip olduğu arazinin 10 Mayıs 2012 tarihinde ailenin İstanbul’daki avukatı N.A. üzerine satış yaptırıldığı, ancak bir süre sonra tapuda kayıtlara bakan Nurdane Soykan’ın evin ve bahçenin 950 bin TL bedelle avukat tarafından T.K. ve R.K. adlı şahıslara satıldığını gördüğü belirtildi.

Yaşanan gelişme üzerine Nurdane Soykan’ın yeni avukatı Bayram Özcan tarafından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu dilekçesinde, “Müvekkilim Nurdane Soykan’ın babası müteveffa Nurettin Soykan’a ait iken Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2013/11784 Soruşturma Sayılı soruşturma dosyasında görüleceği üzere çok değerli olan ve 30 yıldan bu yana ikamet ettikleri evlerinin de içinde bulunduğu taşınmazı dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, bu suçlara iştirak ve suç eşyasını satın almak suretiyle ellerinden alınmıştır. Tapudan gelen kayıtlardan şüphelilerin bu taşınmaz için 965 bin TL verdikten 20 gün kadar sonra bu taşınmazı bankaya ipotek göstererek 2 milyon 667 bin TL para aldıkları ve ceplerine indirdikleri, bu itibarla 20 gün içinde 2 milyon TL kâr elde ettikleri de zaten belgelerden bilinmektedir. Ortada organize bir suç örgütü bulunmaktadır. Dolandırıcılık suretiyle el değiştiren taşınmazı haksız surette de olsa satın alan şüpheliler ve suç ortakları herhangi bir dava açmaksızın, mahkemeye gitmeksizin, konuyu mafyaya havale ederek, müvekkillerimizin evlerinden bahçelerine çıkmalarını engellemek suretiyle kişi özgürlüğünü daraltmaktadırlar, hatta 21.07.2013 günü müvekkilim ancak Sanayi Polis Merkezi'nden gelen polis ekibi eşliğinde karakola gelebilmiştir. Yine şüpheliler etrafı duvarlarla çevrili olmasına rağmen müvekkilimin 30 yıldan bu yana zilyedi olduğu ve ikamet ettiği ikametine ve müştemilatına zorla girmekte ve hatta bahçe kapısını değiştirmekte, hakaret ve tehditler savurmakta, alenen 40-50 kişiyle birlikte gelerek kamuoyunda isimlerinin yarattığı korkuyu da kullanarak tehditlerde bulunarak müvekkillerimi ellerinden cebir ve hile ile alınan ve hakkında soruşturması devam eden taşınmazdan zorla çıkarmaya çalışmaktadırlar” ifadeleri kaydedildi.

Av. Bayram Özcan’ın başvurusu üzerine Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından ihtiyatı tedbir kararı verildiği öğrenildi.

Ev ile ilgili olarak yaptırılan bilirkişi incelemesinde, evin değerinin yaklaşık 4 milyon TL tutarında olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız