SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aile Çiftçiliği Çalıştayı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:56:41
Aile Çiftçiliği Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

Aile Çiftçiliği Çalıştayı Malatya Bölge Toplantısı yapıldı. 

Ramada Altın Kayısı Oteli Salonu’nda düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, önce Aile Çiftçiliği Çalıştayı düzenlenmesindeki amacı dile getirdi. Aile çiftçisinin sorunlarını gündeme getirmek, istişare etmek için böyle bir toplantının düzenlendiğini dile getiren Selvi, Aile Çiftçiliği Çalıştayı Malatya Bölge Toplantısına Malatya, Tokat, Sivas, Tunceli, Adıyaman ve Elazığ ilinden katılımın olduğunu ifade etti.

Selvi, Dünyada 570 milyon çiftçi bulunduğunu, bunlardan 500 bininin aile çiftçisi olduğuna dikkat çekerek, Türkiye nüfusunun da 4’te 1’inin tarımda istihdam edildiğini belirtti.

Tarımdaki sorunlardan da söz eden Selvi, kaynak temini, eğitim ve finansman, çiftçinin fiyat oluşumuna katılmama gibi korunları bulunduğunu, üreticiden çok aracının kazandığını vurguladı.

Bakanlığı çiftçilere verdikleri hibe yardımlarından da söz eden Ali Selvi, organik tarım, iyi tarım uygulamaları ve modern tarım hakkında da bilgi aktardı.

Toplantıda, Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. İbrahim Gezer de, sinevizyon eşliğinde bilgilendirme sunumu yaptı.

Prof.Dr. İbrahim Gezer, Dünyadaki iştigallerden söz ederek, “Önceleri tarım, sonra sanayi ve şimdi de bilgi çağı dönemi yaşıyoruz. 20-30 yıl önce de bilgi çağı tecrübe ediliyor. Dünyada hızlı değişimler yaşanıyor. Tarım ve sanayide yoğun değişimlere şahit oluyoruz. Tarım, en önemli sektör iken, zaman içerisinde özellikle istihdam yönünden azalmaya başladı. Daha sonra ortaya çıkan farkındalık düzeyinin yükselmesi ile birlikte tarım tekrar günümüzde stratejik bir alan olarak yerini almaya başladı” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, tarım ve havancılıkla ilgili kuruluşlarının müdür ve temsilcileri, ziraat odası başkanları, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, birlik başkanları ile tarım ve havancılıkla ilgili kuruluş temsilcilerinin yer aldığı Aile Çiftçiliği Çalıştayı Malatya Bölge Toplantısında soru ve cevap bölümü de gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız