SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aile Eğitim Kursu Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ
 
Halk Eğitim Merkezi tarafından, aileri çocuk gelişimi ve eğitimi konularında bilgilendirmek amacıyla açılan 14 hafta süreli Aile Eğitimi Kursu sona erdi, katılan 21 anneye törenle belge verildi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:
 
"Aileleri çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda bilgilendirmek, çocuklarla sağlıklı bir iletişim kurmayı ve olumlu davranışlar kazandırma yollarını öğretmek, başta çocuk hakları olmak üzere temel haklar ve özgürlükler konusunda bilinçlendirmek, ailelere çocuk bakımı-sağlığı-beslenmesi konusunda yardımcı olmak, amacıyla Halk Eğitimi Merkezince açılan 14 hafta süreli Aile Eğitimi Kursunu bitiren 21 anneye kurs sonunda düzenlenen bir törenle belgeleri verildi.
 
Kursun yapıldığı Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlenen törene yaygın eğitimden sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M.Yücel Abik, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbulut, kursun eğitimcileri Asiye Kapudere-Nihal Öcal ve kursiyerler katıldı.
 
M.Yücel Abik törende yaptığı konuşmada, kursu başarıyla tamamlayan anneleri yürekten kutladığını belirterek tüm anneleri bu kurslara katılmaya davet etti. M.Yücel Abik “Aile Eğitimi programının Milli Eğitim Bakanlığınca, ülkemizin çocuk eğitimi alanında önde gelen bilim adamlarının katkılarıyla hazırladığı haftada 3 saat olarak uygulanan yeni ve mükemmel bir program olduğunu söyledi. Aile Eğitimi kurslarına katılarak çocuklarınızı dinlemeyi, anlamayı, önemsemeyi ve başkaları ile kıyaslamamayı, onlara güvenmeyi, değer verdiğimizi göstermeyi, sevginizi belli etmeyi, onlara zaman ayırmayı ve onlarla oyun oynamayı öğrenebilirsiniz. Böylece çocuğunuzun 0-3 yaş bebeklik, 3-6 yaş Okul öncesi, 7-11 yaş Okul çağı ve 12-19 yaş Ergenlik dönemlerindeki gelişimine daha iyi yardımcı olabilirsiniz” dedi.
 
Kursiyerler aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını belirterek, kursun ileri yaşlara ait diğer kademelerinin açılmasını istediler. Daha sonra yapılan törende kursiyerlere belgeleri dağıtıldı ve hatıra fotoğrafı çektirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız