SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aile Eğitimi" Konferansı..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:52:06
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen, "Aile Eğitimi" konulu konferans, Taştepe Mahallesi'ndeki Taziye Evi’nde, Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM)  işbirliğinde gerçekleştirildi.
 
Konferansa,  Malatya Belediyesi Kültür Müdürü Saim Dursun, yardımcısı Coşkun Karaağaç, Taşemder Yönetim Kurulu Başkanı Atam ve mahalle sakinleri katıldı.
 
Taştepe Mahallesinde düzenlenen “Aile Eğitimi” konulu konferansa MADEM - Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezinden Aile Eğitim Uzmanı Ersin Temel ve PDR Uzmanı Ebubekir Kayhan konuşmacı olarak katıldılar.
 
Aile Eğitim Uzmanı Ersin Temel, "Ruh, zihin ve beden sağlığımızı korumamıza engel teşkil eden bu durum, iletişimimizin zayıflamasına, insan ilişkilerimizin bozulmasına, eşlerin birbirini anlamamasına neden olur. Bu durumdaki kişi kendisini yalnız ve çaresiz hissedebilir, kaygılı olur. Bu nedenle aile eğitiminin önemli olduğunu belirten Ersin Temel, toplumların temelinin aile olduğunu geçmişte geniş aile hayatı yaşanırken günümüzde çekirdek aile yaşantısına geçilmiştir." dedi. 
 
 
Temel, konuşmasının devamında, “Sorunlarımızı aile fertleriyle paylaşmalı kendimizi ve bizi rahatsız eden konuları en yakın aile bireylerimizle, özellikle eşimizle paylaşmalıyız. Evlilikte yaşadığımız sıkıntılar maddi veya manevi huzursuzlukları yenebilmenin en önemli hususu birlikte olmak sorunlarımızı paylaşmaktır. Ve yeri geldiğinde özür dilemeliyiz, eleştirilerde kişiliğe saldırı olmamalıdır, yapıcı eleştirilerde bulunmalıyız,” ifadelerini kullandı. 
 
 
Küçük hesaplar peşinde olmamalıyız diyen PDR Uzmanı Ebubekir Kayhan’da, "Aile söz konusu olduğunda anne ve baba tutumları çok önemli. Geleceğimizi şekillendirmek için aile içi ilişkilerine dikkat edilmesi gerekir. Her insanın sorunları var. Önemli olanın bu sorunlarla baş etmek. Birbiriyle diyalogu güçlü olan ailelerin çocukları da kendilerini ifade etme noktasında göze çarpıyorlar” diye konuştu. Abdullah Gül Parkı içerisinde yakında hizmete girecek olan Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezinde böyle sorunları olan ailelere her zaman hizmet vereceği de belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız