SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aile Eğitimi Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Aile Eğitim Semineri'ne katılanlara törenle sertifikaları verildi.

Meşale Derneği Aile Eğitimi Komisyonu'nun 2008 yılında başlattığı eğitim programına katılan ailelere düzenlenen bir programla sertifika verildi.

Meşale Derneği'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Meşale Derneği Aile Eğitimi Komisyonu Başkanı Recep Bulut, aile eğitimine gerekli önemi vermeyen günümüz eğitim sistemini eleştirdi. Bulut, "Son yılların en büyük sorunu haline gelen boşanmalar ve parçalanan aileler, Avrupa ülkelerini ve ABD'yi ciddi önlemler almaya itmiş, bunu engellemek için aile bakanlıkları oluşturarak bu konuya çok güçlü fonlar ayrılmıştır.

Ülkemizde boşanma oranlarındaki hızlı artış ve aile kurumunun giderek güçsüzleşmesi herkesi çözüm aramaya itmiştir. Bu konuda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarından Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu, aile kurumunu eski gücüne ve işlevine kavuşturmak için bünyesinde oluşturduğu Aile Eğitimi Komisyonlarıyla aileler eğitima alınmıştır"ifadelerini kullandı.

"Malatya'da da boşanmaları en aza indirmek için bir şeyler yapmak gerektiğini düşünen dernek yöneticileri, 2008 yılından itibaren "Aile Eğitimi" seminerleri düzenlemeye başlamıştır. Bu konudaki seminerlerimiz, sorun devam ettikçe sürecektir"diyen Bulut, "Bu programımızda 2008 yılından itibaren seminerlerimize ailece katılan çiftlere tabir yerindeyse diplomaları/sertifikaları verilecektir." şeklinde konuşmasını tamamladı.

Konuşmanın ardından eğitim seminerlerine katılan ailelere sertifikaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız