SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aile Evden Gidiyor"!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin 2012 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında “Aile Evden Gidiyor” konulu konferans düzenlendi.

Cuma günü saat 19.00’da Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Belediye Meclis Üyeleri ve bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 

Konferans öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ailenin önemine değinerek, Toplumun huzurlu ve istikrarlı olması için aile yapısının güçlü olması gerektiğini söyledi. Başkan Çakır, “Teknolojik açıdan birçok başarıya ulaşan gelişmiş ülkeler toplum yapısındaki dağılmalara çözüm bulamamaktalar. Toplum yapısındaki bu dağılmanın temelinde ise aile düzeninin olmaması yatmaktadır” dedi.

Geçmişten beri bizi ayrıcalıklı ve özel kılan özelliklerin, aile yapısına verdiğimiz değerden kaynaklandığını belirten Çakır, “Gelişen teknoloji karşısında aile yapısını ve çocukları korumak, bir o kadar zorlaşmıştır. Bu gelişmenin karşısında birtakım tedbirlerin alınması gerekiyor” dedi.

Başkan Çakır Belediye olarak aile ve çocuk eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, “Eğitime verilen değer, bir toplumun geleceğinin şekillenmesine verilen değerdir. Malatya Belediyesi olarak bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Okuma merkezlerimizde 1600 dolayındaki evladımıza eğitim veriyoruz. Aile Danışma Merkezimizde yüzlerce aileye ulaşarak sorunlarının giderilmesi, anne, baba ve çocuk ilişkilerinin daha sağlıklı bir yapıya oturtulması anlamında elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından “Aile Evden Gidiyor” konulu konferansa geçildi. Konferansı Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Özsoy verdi. Sunum eşliğinde konferansını veren Özsoy, gelişen teknoloji karşısında ailenin ve çocukların karşı karşıya kaldığı tehlikeler hakkında bilgiler aktardı. 

Prof. Dr. Özsoy, Ailenin sağlıklı bir temele oturtulabilmesi için aile bireylerinin iletişime büyük önem vermesi gerektiğini belirterek aile bireylerinin uyması gereken kuralları da  başlıklar halinde aktardı.     

Özsoy; İnsanların aileleriyle birlikte geçirdiği zamanların, hayatlarındaki en değerli zamanlar olduğunu, günümüzde insanların bir arada olduğunu ancak beraber olamadıklarını, ailelerin özellikle akşam yemeklerini mutlaka birlikte yemelerini, hiç kimseye çocuklarının anne-babalarından daha fazla sevmelerine izin verilmemesi gerektiğini, insanların kendisine duyduğu saygı kadar başkaları tarafından saygı göreceğini, teknoloji geliştikçe insanların yalnızlaştığını, yapılan araştırmaların dünya genelindeki boşanmaların yüzde 40’ının ilgisizlik nedeniyle gerçekleştiğini, aile içerisindeki saygı büyük önem arzettiğinden karşılıklı hitaplara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Konferans sonunda Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Prof. Dr. Osman Özsoy’a kayısı hediye etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız