SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aile Gibi Hissettik"

0
Güncellendi - 2017-09-19 20:33:46
A- A+ PAYLAŞ

Güney Osetia Halk Dansları Topluluğu ile Kafkas Yöresel Halkoyunları ekibi Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Programa, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile birlikte AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’da katıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Güney Osetia Halk Dansları Topluluğu ile Kafkas Yöresel Halkoyunları ekibi ile Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Programa, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Güney Osetia Halk Dansları Topluluğu ile Kafkas Yöresel Halkoyunları ekibi katıldı. Burada konuşan dans topluluğu sorumlusu Edward Gugkayev, “Sizlere çok teşekkür ederiz. Bize böyle bir imkan tanıdığınız için. Bizi davet ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederiz. Bize sıcak davranmanız, misafirperverliğiniz bizi çok gururlandırdı. Biz yurtdışına çok gittik. Ama aile gibi hissettiğimiz Battalgazi Belediyesi oldu. Bizim için önemli olan sizlerin beğenisidir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Kafkas ekibini çok beğendiğini belirterek, “Kafkas oyun ekibine özel bir ilgisi olan ve Kafkas oyununu sergileyen bu takım elemanlarını yakinen takip ediyorum. Ama şu ana kadar bu kadar güzel, mükemmel iş disiplinine hayiz bir grubu görmedim. Ben özellikle gerek, gerek semt alanlarında, gerek Kervansaray'da göstermiş oldukları gösterilerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizde zaten kendilerini bir aile ferdi gibi Battalgazi’nin ailesinin bir ferdi gibi gördük tüm ekibi. Ve o arkadaşlarımızın gözlerinin içerisine baktığımız zaman o sevgiyi, o heyecanı, o muhabbeti gördüğümü ifade etmek istiyorum. Sizler bizim misafirimizsiniz. Buraya her ne kadar gösteri için gelmiş olsanız da, bizim misafirimizsiniz. Uzak diyarlardan gelmişler bizlere misafir olmuşlar. Biz onlara ev sahipliği konusunda tüm ekip arkadaşlarımızla ile birlikte elimizden gelen misafirperverliğin örneğini gösterme gayreti ve çabası içerisinde olduk. Bizim geleneklerimizde ve göreneklerimizde ve de inançlarımızda gelen misafir ev sahibinin baş tacıdır” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’de, Kervansaray Buluşmaları kapsamında çok güzel etkinliklerin yapıldığına dikkat çekerek, “Bugünde Güney Osetia’dan gelen yavrularımızın biraraya geldiklerini bize ilettiler ve İl Başkanımızla birlikte uzak diyardan gelip kendi kültürel yapılarını, kendi folklor etkinliklerini Battalgazi’mizin yapmış olduğu bu program çerçevesinde televizyonlarda görüyorduk ama, canlısını hiç görmedik. Ama gerçekten birbirinden değerli hem kızlarımız, her erkek delikanlılarımızın göstermiş oldukları o etkinlikleri ilk açılışını yapıldığı gün televizyonlardan izlemiştim. Hep böyle gıpta ile izlediğim farklı bir kültür ve farklı bir folklar ekibi. Ve ben bugüne kadar 9’uncusunu yapmış olduğumuz kültürel sanat etkinlikleri içerisinde bir çok etkinliklere fırsat veren Sayın Battalgazi Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Hem dışarıdan gelen arkadaşlarımız burayı tanımalarına, kendi kültürleri ile buradaki yapıyı entegre etmelerine vesile olan güzel bir çalışma. Hem de bizim şu anda özellikle Battalgazi'nin dünden bugüne, bugünden yarına aktarmamız gereken kültürel değerlerimiz ile alakalı bir güzel çalıştayın var olduğunu biliyoruz. Bunların içerisinde bir çok seminer ve konferanslarında olduğunu gördük. Bu konuda emeği geçen baş da Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güney Osetia Halk Dansları Topluluğu ile Kafkas Yöresel Halkoyunları ekibi ise, Malatya’dan olmaktan ve gördükleri ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız