SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aile Güçlü Tutulmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, İnönü Üniversitesi'nde "Çocukların Cumhuriyeti İçin Çocuk Hakları" konulu bir konferans verdi.

Konferansa ilişkin olarak üniversitenin basın bülteni şöyle:

"20 Nisan 2009 günü Kongre ve Kültür Merkezi’miz Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’i ağırladı. “Çocukların Cumhuriyeti İçin Çocuk Hakları” başlıklı bir konferans veren Mustafa Ruhi Şirin’i Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcılarımız, Dekanlarımız, öğretim üyelerimiz ve çok sayıda öğrencimiz dinlemeye geldi.

Konferansına 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın tarihini kısaca anlatarak başlayan Şirin, Türkiye Cumhuriyeti olarak çocuklarımızın geleceğine yönelik neler yaptığımız ele aldı. Çocuk kimliğinin geçmişini ve geleceğini irdeleyen Mustafa Ruhi Şirin, nesne çocukluktan özne çocukluğa çocuk kimliğinin geçirdiği aşamaları işledi.

Çocukluğun sosyal tarihi çerçevesinde Rönesans döneminden modern ve postmodern döneme gelinceye değin birçok merhaleden çocukluk paradigmasının detaylarını ülkemiz ve dünya çocukluğu açısından ele alan Mustafa Ruhi Şirin, değişen çocuk paradigmasının dünyaya ve dünyanın geleceğine etkilerini inceledi.

Çocuk kültürünü, postmodern çağda çocukluğun geldiği yeri ve çocuk-medya ilişkisini ele alan Mustafa Ruhi Şirin, çocuk yetiştirilmesi hususunda çocuk ve devlet ilişkisini inceledi. Bu bağlamda çocukları ailelerin mi, hükümetlerin mi yoksa devletlerin mi yetiştirmesi gerektiğini dair sorulan binlerce yıllık soruyu yeniden soran Mustafa Ruhi Şirin, bu soruya cevap olarak tüm bu sayılanların hepsinin çocuğu yetiştirmesi gerektiğini belirtti.

Hükümet ve devletten ziyade ailenin insanın kozası olduğunu ve çocuk yetiştirilmesi hususunun ailede başladığını bu nedenle ailenin her zaman güçlü tutulması gerektiğini aktaran Şirin, çocuk yetiştirilmesi konusunda diğer hususların aileden sonra gelerek ona destek olabileceklerini ifade etti.

Postmodern çağda, geçmiş dönemlere kıyasla çocuğa dadılığı medyanın ve dijital ortamın yaptığını ve devletin bu unsurları çok iyi denetleyip yönlendirmesi gerektiğini belirten Mustafa Ruhi Şirin fakat tüm dünyada bu sürecin sorunlu olduğunu ifade etti. Tarih boyunca kültürel ve felsefi bağlamda çocuk alanını ele alan Mustafa Ruhi Şirin bu alanda ortaya çıkmış, çıkan ve çıkacak olan sorunları ifade ederek bu sorunların çözümü yönünde ne gibi adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, konuğumuz Mustafa Ruhi Şirin’e günün anlamına binaen bir hediye takdim etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız