SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aile Hekimliğine Karşı Miting

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı'nın 1 Ocak tarihi itibariyle 10 ilde uygulamaya koyacağı Aile Hekimliği uygulamasına karşı Adıyaman'da 'aile hekimliğine hayır' mitingi düzenlendi.

Adıyaman'ın da içinde bulunduğu 10 ilde uygulamaya konulacak olan aile hekimliği uygulamasını protesto etmek için düzenlenen mitinge Mardin, Şanlıurfa, Adana, Şırnak, Gaziantep, Kilis, Mersin, Diyarbakır, Malatya ve Elazığ illerinden sağlık çalışanları katıldı. Adıyaman Demokrasi Platformu tarafından İl Emniyet Müdürlüğü'nün yanındaki boş alanda düzenlenen mitinge yaklaşık bin kişi katıldı.

Harhar Meydanı'nda toplanarak miting alanına doğru yürüyüşe geçen grup güvenlik güçleri tarafından yapılan sıkı kontrol sonrası alana alındı. Sağanak yağış altında düzenlenen mitinge katılanlar, yağmur nedeniyle zor anlar yaşamalarına rağmen yağmur altında Diyarbakır müzik grubunun söylediği Türkçe ve Kürtçe türkülerle halay çekti.

Mitingde konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Köksal Aydın, sağlık çalışanlarının ve vatandaşın sağlık haklarına sahip çıkmak için alanları doldurduklarının altını çizerek, "Güneydoğu illerinde meydana gelen yağışların ortaya çıkardığı afetler nedeniyle birçok arkadaşımız mitinge katılamadı. IMF ve Dünya Bankası dayatmalarıyla uygulanmak istenilen ve 'sağlıkta dönüşüm' denilen aile hekimliği, sağlık alanında bir yıkımdır" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız