SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aile İçi Şiddet Anlatıldı

0
Güncellendi - 2016-05-31 12:43:34
Aile İçi Şiddet Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi ile Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde kadınlara yönelik verilen bilinçlendirme konferanslarına devam edildi. Kent Konseyinde verilen “Aile İçi Şiddet” konulu konferansa Kadın Meclisi üyeleri ve sunumlarını yapmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’nden Aile Uzmanı Sosyolog Zehra Sönmez katıldı.

Zehra Sönmez, Türkiye de her üç kadından birinin şiddet gördüğünü ve bu şiddet türlerinin ise fiziksel şiddet, sözlü şiddet, toplumsal ilişkilerden sınırlayan şiddet ve ekonomik şiddet olduğunu söyledi. Sosyolog Zehra Sönmez, “Araştırmalar, televizyonun tek başına şiddete yöneltmediğini, ancak özendirdiğini ve arttırdığını göstermiştir. Şiddet, haberlerden, filmlere, dizilerden çizgi filmlere dek her yerde her an hayatın bir parçası olarak sunulmaktadır. Şiddet insana, yetişkinlere karşı duygularında karışıklık (sevgi ve nefreti aynı anda hissetme), terk edilmekten korkma, duygularını ifade etmekten korkma, yaralanmaktan korkma gibi duygular hissettirmektedir.” dedi.

Zehra Sönmez, aile içinde şiddetin sadece kadınlara yönelik olduğu gibi bir düşüncenin olduğunu fakat şiddetin sadece kadına karşı değil erkeklere, çocuklara ve hatta yaşlılara karşı da olduğunu vurgulayarak, “aile içinde yaşanan şiddetin etkilerini çocukların üzerinde azaltmak için, çocuğa şiddetin kötü olduğu anlatılmalı, şiddet kullanmama öğretilmeli ve çocuğa güven verilmelidir.” dedi.

Sönmez, “Şiddete uğrayan birine güven verin ve sizinle konuşmasını sağlayın, onu dinleyin, onunla ilgilenin ve yardım alması için destek olun. Ama eğer şiddet halen devam ediyorsa yasal haklarımız olan polisten yardım alma veya boşanma gibi haklarımızı kullanabiliriz.”dedi.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız