SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aile İçi Şiddet ve Kadın Hakları"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılılığı tarafından, Denetimli Serbestlik, “Sende Farkında Ol” SODES projesi kapsamında “Aile İçi İletişim, Şiddet ve Kadın Hakları” konulu konferans düzenlendi. 

Kongre ve Kültür Merkezi’nde 3’ncüsü düzenlenen “Aile İçi İletişim, Şiddet ve Kadın Hakları” konulu konferansa Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ve Malatya Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Cuma Sarıçiçek’in yanı sıra hakimler, savcılar ile vatandaşlar katıldı.

Konferans öncesi bir konuşma yapan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, “Hayattan ne isteriz? Sorusuna çok çeşitli cevaplar verilebilir. Ancak mutlu bir ailesinin olması dileği hepimiz tarafından en iyi bilinenidir. Mutlu bir ailenin sağlanabilmesi için aile kurumunun da temel gereksinimleri bulunmaktadır” dedi.

Ailenin toplumun özü olduğuna işaret eden Sayın, “Aileyi tahribe yönelen her şey toplumun tahribine yönelmiş demektir. Sağlıklı bir toplum oluşturmak için aile içi şiddetten uzak, sağlıklı iletişim kurmak amacıyla; kadınlarımıza yönelik şiddetin nedenleri ile kadının toplumsal yeri ve önemi gibi konulara yönelik bilgilendirme amaçlı konferanslar düzenliyoruz” diye konuştu.

Sayın’ın konuşmasının ardından PDR Uzmanı Dr. Fatih Kalkınç, “Aile İçi İletişim, Şiddet ve Kadın Hakları” konulu konferansını verdi.

Ailelerden çocuklarına görev ve sorumluluk vermelerini isteyen Kalkınç, çocukların kendilerine verilecek olan sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi.

Kalkınç, “6 yaşındaki bir çocuğa halen anne yemek yediriyorsa, su şu demektir; o çocuğun yetenek olarak gelişmesi dört yıl engelleniyor. Bir işi ne kadar çok yaparsanız yetenek gelişir. Yapmazsan gelişmez. Veya birçoğumuz akşam evde yemek yediğimizde, çocuk doyduğunu söyler ama annesi “çocuğum ne yedin ki?” der. Biraz daha ye, biraz daha ye ya şişman bir çocuğunuz olur veya her yemekten nefret eden başka bir çocuğunuz olur. İkisinin de mimarı çocuğunun doyduğuna inanmayan anne ve babadır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız