SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aile Okulu 3' Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

Yerel Gündem 21 ile iki derneğin işbirliği sonucu "Aile Okulu 3" adıyla bir konferans düzenlendi.

Konferansa ilişkin olarak YG 21'den yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği, TİMAV Malatya Şubesi ve Yağmur –Der Aile, Yardımlaşma, Çevre ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen “Aile Okulu 3” konulu konferans Belediye Konferans Salonunda yapıldı.

Aile Okulu konferansının üçüncüsü olan programa İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Belediye Başkan Danışmanı Adil Akkoyunlu, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri ve davetliler katıldı.

Araştırmacı-Yazar Abdullah Büyük’ün konuşmacı olarak katıldığı programda okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından söz alan Yağmur –Der Aile, Yardımlaşma, Çevre ve Eğitim Derneği Başkanı Said Çelik, yaklaşık 20 ilde uygulanan aile okulu projesinin ilimizde de uygulanması için programın ön hazırlığı olarak Malatya’da üçüncü konferansı tertip ettiklerini belirtti.

Konferansı slayt eşliğinde veren Araştırmacı-Yazar Abdullah Büyük, Aile Mektebi’nin çıkış noktasının “bilgi” olduğunu vurgulayarak, hayallerimizi ve isteklerimizi gerçekleştirmek için önce bilgilenmemiz gerektiğini vurgulayarak öğrenmenin önemine işaret etti.

Bugün Dünyada yaşanan açlık, sefalet, sosyal adaletsizlik, şiddet ve korku sonucunda meydana gelen toplumsal çöküşler ile mücadele edebilmemiz için ailemize sahip çıkmamız evimize, yuvamıza bağlı kalmamız gerektiğini vurgulayan Büyük, planlı bir aile hayatının aile içerisindeki tüm bireyleri mutlu edeceğini, mutluluğun ve mutsuzluğun kul iradesine bağlı olduğunu vurguladı.

Günümüz dünyasında aile hayatının içerisinin çeşitli iletişim araçları ile boşaltılmak istendiğini belirten Abdullah Büyük, bu süreç içerisinde özellikle anne ve babaların çocuklarına karşı merhametlerini, sevgilerini ve diyaloglarını iyi tutması gerektiğinin önemine işaret etti.

Abdullah Büyük konuşmasının ardından konferansa katılan davetlilerin sorularını yanıtlayarak onlarla bir süre sohbet etti ve Aile Okulu programına katılmak isteyenlere programın genel çerçevesi hakkında bilgi verdi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız