SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aile Okulu ve Sağlık" Konferansı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:55:25
A- A+ PAYLAŞ
 
Aile Hekimi Uzman Doktoru Kenan Taştan, bugün Türkiye'nin ekonomik olarak ileriye gittiğini ancak manevi ve mutluluk olarak iyiye gitmediğini savundu. 
 
Sağlıkçılar Derneği (SADER) tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, "Aile Okulu ve Sağlık" konulu konferans düzenlendi. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen konferans öncesinde konuşma yapan SADER Başkanı Doktor Necmeddin Gürbüz, "Dernek olarak çok faydalı olduğumuza inanadığımız çeşitli projeler yaptık. Sağlık personeli yetiştirme kusu açıp, 60 bayana üniversitemizle ortak proje yürütüp, 40 bayanı iş sahibi yaptık" diyerek, yurt dışında doktorlarının sağlık taraması yaptığını hatırlattı. 
 
"Aile Okulu ve Sağlık" SODES projesi hakkında da bilgi veren Gürbüz, "15 gün sürecek, 800 aile, bin 600 bireyi ailede sağlık konusunda eğitim vereceğiz. Bu konferanslardan birini bugün gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullanıp, "İnşa edilen binaya bir tuğla da biz koyabilirsek" düşüncesiyle bu tür etkinlikleri yaptıklarını vurguladı. 
 
Aile Hekimi Uzman Doktoru Kenan Taştan ise, "Aile Okulu ve Sağlık" konulu konferansında, bugün Türkiye'nin ekonomik olarak ileriye gittiğini ancak manevi ve mutluluk olarak iyiye gitmediğini savundu. 
 
"Neden mutlu değiliz" konularını da işleyen Taştan, özellikle velilerin evleri pansiyon gibi kullanmasından şikayetçi oldu. 
 
"Ekonomik olarak belki ilerliyoruz, ancak mutluluk olarak evlerimiz hanelerimiz yıkılıyor" diyen Taştan, aile yaşayışından, sağlıklı beslenmeye kadar birçok kunalara temas etti. Evlerde iletişim eksikliği ve muhabbet yokluğundan söz eden Taştan, komşuların birlirlerine gidip gelmemesi, silahi rahim yapılmaması, akrabaların birbirine gidip gelmemesi, misafir kavramının yok olmaya doğru gittiğinden aile yapısının alarm verdiğini vurguladı. 
 
Çocuk aile ilişkisini de anlatan Aile Hekimi Uzman Doktoru Kenan Taştan, anne ve babanın çocuklara örnek olmasını istedi. "Anne ve babası sigara içen bir ailede anne ve babanın bu çocuğa nasıl 'oğlum sigara içme?' diyebilir" diye soran Taştan, ailelerin çocuklarının arkadaşlarına da dikkat etmeleri gerektiğini, zararlı arkadaşlarla arkadaşlık etmelerinin önmenmesini istedi. 
 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız