SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aile Toplumun Beyni.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:51:53
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğü tarafından “Ailede Huzur Nasıl Sağlanır?” konulu konferansa düzenlendi. 

İl Müftülüğü’nün eğitim programları kapsamında, Malatya Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili İhsan Mesut Akbaş, ailelerin cemiyetin tohumları mesafesinde olduğunu söyledi. Sağlam temeller üzerine inşa edilen ailelerin cemiyet yapısını koruyup, güzelleştirdiğini kaydeden Akbaş, yanlış şekilde kurulmuş yuvaların cemiyetleri çökerttiğini ifade etti.

Akbaş’ın konuşmasının ardından Uzman Psikolojik Danışman Saliha Erdim ile Eğitimci Zekeriya Erdim, “Ailede Huzur Nasıl Sağlanır?” konulu konferans verdi. Eğitimci Zekeriya Erdim, hayatın ana unsurunun insan olduğuna dikkat çekerek, “Yaşadığımız ve yaşayacağımız tüm sorunların sebebi de insan, çözümü de insandır. İnsan bozulunca, her şey bozuluyor; insan düzelince her şey düzeliyor. Onun için insan hayatın ana unsurudur. Hayatın beyni insan, tolumun beyni ise ailedir. İkisinde de fonksiyonlarda sorun varsa, bünye felç oluyor demektir. İşte bu yüzden ailede huzuru yakalamak, sadece aile bireyleri için değil; hayatın bütünü, toplumun bütünü ve dünyanın bütünü için fevkalade ciddi ve önemli bir değer taşıyor” dedi.

Uzman Psikolojik Danışman Saliha Erdim de “Her şeyde olduğu gibi aile hayatında da şu hususu iyice özümsemeliyiz: "Ne yaparsam Rabbim benden razı olur." Bu sorunun cevabını arama ve hayata aktarma noktasında başarılı olduğumuz müddetçe ailede veya sosyal hayatta mutluluğu ve huzuru elde edebileceğiz” diye konuştu.

Etkinliğe Malatya Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ve Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan’ın yansı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek ve oda başkanları, müftülük personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız