SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aile Toplumun Özüdür"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:45:13
A- A+ PAYLAŞ

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri tarafından hayata geçirilen ‘Evlilik Öncesi Eğitim Programı’ Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verildi.

Kadın Kültür ve Spor Merkezi”nde verilen eğitim programına; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Malatya Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün’ün eşi Seyyide Aygün, İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar ve Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nin üyesi olan 60 kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, “Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ nün geliştirmiş olduğu “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanmaktadır. Evlilik Öncesi Eğitim Programı, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri amacıyla etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrendikleri bir program olup, çiftlere evliliğe “iyi bir başlangıç yapabilme” fırsatı vermektedir” dedi.

İl Müdürü Oktay Taş’ın konuşmasının ardından eğitim programına geçildi. Eğitim konusu olan Evlilikte İletişim Eğitimi konusunu Malatya Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Fatime Geçici, Evlilikte Yaşam Becerileri Konusunu Sosyal Çalışmacı Zafer Sayın, Aile Hukuku konusunu Avukat İsa Kargın, Evlilik Ve Sağlık Eğitimi konusunu Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selma Felek tarafından verildi.

Eğitim programının ardından konuşan Vali Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, “Özünü, maneviyatını ve muhabbetini koruyabilen bir ailenin insanlık için istikbalinin teminatıdır. Evlilik müessesi ile temeli atılan aile toplumun özüdür. Dolayısıyla onu tahribe yönelen her şey toplumun tahribine yönelmiş demektir. Bu nedenle değişen dünyada sağlam ve güçlü aile bağlarımızın yaşanan hızlı değişimden olumsuz etkilenmemesi için gerek kamu gerekse sivil toplum olarak elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.

Programın sonunda Huzurevinde kalan 20 yaşlıyı Antalya ilinde 5 yıldızlı otelde ağırlayan TUROP firmasına Vali’nin eşi Şeyma Şahin tarafından plaket verildi. Evlilik Öncesi Eğitim programına katılımlarından ve vermiş olduğu desteklerden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş tarafından Şeyma Şahin’e çiçek takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız