SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aile Toplumun Temelidir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:00
A- A+ PAYLAŞ
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 9 Mayıs ile 15 Mayıs günleri arasında kutlanacak olan 'Aile Haftası' dolayısı ile mesaj yayınlandı. 
 
Mesajına, "Aile, toplumun temeli ve toplumsal dayanışmanın oluşmasında rol oynayan önemli bir kurumdur" diyerek başlayan Milletvekili Çalık şunları söyledi; 
 
"Toplumsal mutluluk, istikrar, paylaşma, yardımlaşma, barış, hoşgörü, sevgi ve saygının kaynağı ailedir.
 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun, 20 Eylül 1993 tarih ve 47-231 sayılı kararı ile 15 Mayıs’ı Uluslararası Aile Günü olarak ilan etmesinden bu yana; 9-15 Mayıs haftası tüm dünya ülkelerince Uluslararası Aile Haftası olarak kutlanmaktadır.
 
Bizim kültürümüzde aile, derin ve kuşatıcı bir kurum olarak toplum hayatının temelini oluşturmaktadır. Sosyal bir varlık olan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise bir toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu o kadar hayati öneme sahiptir. Bu anlamda aileyi güçlendirme konusunda atılacak her adım da büyük bir öneme sahiptir. Zira güçlü aile yapısı ile güçlü toplum ilişkisi birbiriyle doğru orantılıdır. Bu nedenle ailenin sosyal açıdan desteklenmesi ve güçlendirilmesi esasında ,toplumun desteklenmesi toplumsal dokunun güçlendirilmesidir.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, aile yapısının güçlenmesi, kadınların özgüven sahibi olması konusunda çok olumlu bir şekilde zihniyet değişikliğine öncü olmaktadır. Aileleri her fırsatta birlik, beraberlik, dayanışma, paylaşma gibi güzelliklere davet etmektedir. Millet olarak muasır medeniyetler seviyesini aşmada önemli bir kilometre taşı olarak toplumun en küçük birimi olan aile yapımızın muhafazasına da dikkat çekmektedir.
 
Devletin sosyal sorumluluk alanını genişleten ve Türkiye Büyük Millet Meclis’inde kabul edilen Anayasa değişiklikleri de önce aileyi, kadını ve çocuğu dolayısıyla da sosyal sermayemizi güçlendirme yolunda atılmış çok önemli adımları içermektedir. Özellikle aile ve çocuk hakları alanındaki değişim ve dönüşüm, yepyeni bir döneme işaret etmektedir.
 
Anayasanın “Ailenin Korunması” başlıklı 41. maddesinin kenar başlığı “Ailenin korunması ve çocuk hakları” şeklinde değiştirilmiş ve maddeye “Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babası ile kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir. Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.” şeklinde iki fıkra eklenmiştir. Bu düzenleme ile Çocuk Hakları anayasal güvence altına alınmıştır.
 
Ailenin direği olan kadınlarımız ve engellilerimize dair konular ile sosyal yardımlarımızın tek çatı altında toplanmasıyla 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız kurulmuş; çok genç olmasına rağmen Bakanlığımız kısa zamanda ciddi çalışmalar yürüterek köklü değişikliklere imza atmıştır.
 
Bakanlığımız tarafından hazırlanan Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısıyla aileye mensup tüm bireylerin şiddete karşı devlet tarafından çok güçlü bir koruma kalkanı altına alınması sağlanmıştır.
 
Aile kurumunun ülkemizin geleceğini düşünen herkes için vazgeçilmez öncelikte olduğu inancından hareketle bu haftanın anlamlı ve verimli geçmesi dileğimizdir. Uluslararası Aile Haftası ve 15 Mayıs Aile Günü'nün ailenin ve aile değerlerinin güçlendirilmesi ve korunması konusunda yapılacaklara vesile olması temennisiyle herkesi işbirliği ve dayanışmaya davet ediyor, tüm ailelerimize mutlu ve sağlıklı yarınlar diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız