SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aile Zekası'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fatih Lisesi tarafından veli ve öğrencilere yönelik 'Aile Zekası' konulu konferans düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak NLP Uzmanı Münir Arıkan katıldı. Konferansa ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Fatih Lisesi yöneticileri, öğretmenler, veli ve öğrenciler katıldı.

Konferans öncesinde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ülke geleceği açısından gençlere büyük önem verdiklerini söyledi. Bulut, "Değerlerini bilen ve tanıyan insanları yetiştirmek için buradayız. Ben yılların eğitimcisiyim ama bazen çocuğuma kızabiliyorum. Yanlışlara düşebiliyoruz. Ama bunları asgariye düşürmek zorundayız. Anne baba olarak çocuklarımıza karşı önemli sorumluluklarımız var. Çocuklarımızla ilgilenmeliyiz. Bu nedenle her toplantıda bir şeyler öğrenebilirsek, çok şeyler olur.

Okul, eğitimci, öğrenci ve velilerle vardır" dedi.
Fatih Lisesi Müdür yardımcısı Asım Kadri Akmil ise, "Aile destek ve şefkatinden yoksun bireylerin başarı grafiklerinin düştüğü açık ve net şekilde ortadadır. Biz bu gerçeklerden hareket ederek okul ile ailelerin ortak anlayış sağlayarak, çocuğuna eğitim desteği sağlayan velileri ortaya çıkarmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından NLP Uzmanı Münir Arıkan, 'Aile Zekası' konulu konferansını verdi. Arıkan, slaytlar eşliğinde yaptığı sunumunda, "90 dakika maç seyrediyorsunuz. 10 dakika çocuğunuzu seyrediyor musunuz?

Eve gittiğinizde çocuğunuza, nasıl bir anne-baba bekliyorsun, nasıl bir anne-baba buldun diye bir sorun. İlk önce siz kendi çocuğunuza inanacaksınız. Ceviz içinde küçülür, beyin de içinde küçülür. Suratınızı asarsanız, beyniniz küçülür" ifadelerini kullandı.
Arıkan, şunları kaydetti:
"Yüzyılın 10 bilim adamı 6'sı bizden ama biz tanımıyoruz. Çocuk, Alex'in topu alıp gittiğinde ne yapacağını biliyor. Ancak bilim adamını tanımıyor. Çocuklarla ilgili ya da ergenlikle ilgili veli olarak kitap okuyor musunuz? Kitap okumadan çocuğunuzu yönetebileceğinize inanıyor musunuz? Neyi bekliyorsunuz? Kendinize bir sözlük alın. Sözlük çalışması yapmak zorundasınız. Şu an 350 kelimeyle konuşuyoruz. Sözlerinizi güzelleştirin. Evren boşluk kabul etmez. Medya size bir şey veriyor, sizi uyutmak için
veriyor. Günde 5,5 saat televizyon seyrediyoruz."

Sevgi toplumu haline gelinmesi gerektiğini ifade eden Arıkan, "Yüzde 86'mız sevmediği işi yapıyor. Bu ülke nasıl kurtulacak? Okul kapısında çocukları izliyorum, servisten inerken isteksiz. Ama internet kafelere gülerek gidiyor. Çocuklarınızı beğenmezseniz, beğenildikleri yere giderler. Biz çocuklarımızı beğenmiyoruz. Allah ne güzel bir yüz vermiş, evde somurtarak oturuyorsunuz. Ortak dil olmadan evde çocuk nesli kurtulmaz. Neden bizlere düşman oluyorlar? Bunun sebebi ev halkı. Potansiyellerine
inanacaksınız, çözüm burada" diye devam etti.

Arıkan, hedeflerin büyük tutulması gerektiğini söyleyerek, "Bereket büyüklerle gelir. Evden dedeleri atarsak, eve huzur gelmez. Büyüklerin tecrübelerine ihtiyacımız var. Ama bizler kendi huzurumuz için onları huzurevine gönderiyoruz. Bunun yanında bırakın haftayı ayda bir kere eve kitap, gazete girmeden olmaz. Niyetin temiz olması lazım. Bir yavrunun kurtuluşu, dünyanın kurtuluşuna bedeldir. Ben, bunu yapabilirsiniz demek için geldim. Hedef çok önemli ve hedeflerinizi büyük tutmalısınız. Ona inanırsanız hedef gerçek olur" dedi.

Konferansın sonunda, programa sponsor olan Özel Gözde Hastanesi'ne bir plaket takdim edildi. Plaketi hastane adına, Gözde Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Dr. İbrahim Karaman aldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, konferansa konuşmacı olarak katılan NLP Uzmanı Münir Arıkan'a kayısı ikramında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız