SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ailecek Camideyiz' Etkinliği

0
Güncellendi - 2016-03-06 18:10:42
'Ailecek Camideyiz' Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından “Ailecek Camideyiz” etkinlik programı başlatıldı. İlk etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bütün aileler çocuklarını mutlaka bir camiye götürmeli, birlikte gidebilmeli” dedi.

Battalgazi’de bulunan tarihi Ulu Camii’nde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Battalgazi Müftüsü Mehmet Emin Eneç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, şube müdürleri ile çocuklarıyla birlikte aileler katıldı. Yaklaşık 40 ailenin ye aldığı programda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çocuklarla tanışıp sohbet etti. Daha sonra cemaatle öğle namazı kılındı. Namazın ardından Battalgazi Müftüsü M.Emin Eneç, namazla ilgili olarak kısa bir vaazda bulundu. Ulu Camii İmamı Sait Uçar’ın camiyle ilgili bilgi verdiği programda daha sonra Başkan Çakır, çocuklara seccade hediye etti.

Cami çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Çakır, özellikle çocukları değerlerimizle buluşturup bilinçlendirmek amacıyla programı düzenlediklerini belirterek, “Geriye baktığımız zaman ve geleceği düşündüğümüz zaman çocuklarımıza daha fazla önem vermemiz gerektiği bir gerçek” dedi.

Çocuklarımız özellikle kendi değerlerine sahip çıkabilmeli

Başkan Çakır, çocuklarımıza hem vatan bilincini hem ülke-bayrak sevgisini öğrettiğimiz gibi çocuklarımıza iyi bir öğrenci iyi bir evlat iyi bir kardeş olmayı da aşılamanın temel görevlerden bir tanesi olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi olarak bütün eğitim birimlerimizde, sanat merkezimiz olsun tüm sosyal tesislerimizde çocuklarımıza yönelik bütün bu çerçeve içerisinde bir yaklaşım sergiliyoruz. Bu etkinlik de bunlardan bir tanesi. Çocuklarımız özellikle kendi değerlerine sahip çıkabilmeli, kendi inançlarını bilmeli, camilerini bilmeli. Ve ailelerimizin en azından belli günlerde çocuklarıyla camilere gelmeleri, saymış olduğumuz meziyetleri çocuklarına kazandırma adına çok çok önemli. Bizler de bu anlamda ailelerimize katkıda bulunmak için arkadaşlarımız güzel bir program düzenlemişler.

Battalgazi’de tabi çok kadim bir kültürümüz de var. Dolayısıyla hem tarihi eserimizi, hem buranın kıymetini-değerini çocuklarımıza öğretmek hem de çocuklarımıza inancımızla ilgili bir bilgi verebilmek için buradayız. İnşallah belli bir ölçüde programın ilkini başlatmış olduk. Ve bu tekrar ederek bir örnek olsun istiyoruz. Bütün aileler çocuklarını mutlaka bir camiye götürmeli, birlikte gidebilmeli. Dolayısıyla şu an ihtiyacımız olan; işte görüyoruz terör bu kadar nasıl yayılıyor; temelinde bilinçsizlik var. Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar nasıl başlıyor; çocuklarımıza belki bu değerleri yeteri kadar öğretmememizin neticesinde ortaya çıkıyor. Dolayısıyla biz çocuklarımıza bu anlamda ne kadar sahip çıkarsak, ne kadar bilinçli çocuklar yetiştirebilirsek geleceğimiz açısından da o kadar katkısı ve faydası olur. Etkinliğe katılan velilerimizi tebrik ediyorum. Çocuklarımızı da ayrıca tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum.”

Yemek ikramı ve hatıra fotoğrafı

Daha sonra aileler Kernek Külliyesi’ne alınarak yemek ikramında bulunuldu. Program kapsamında ayrıca günün hatırası olarak aile fotoğrafları çekildi.

“Ailecek Camideyiz” programının ikinci etkinliği 27 Mart 2016 Pazar günü Uçbağlar Camii’nde; üçüncüsü 24 Nisan Pazar günü Kernek Küliyesi Camii’nde; dördüncüsü de 29 Mayıs Pazar günü Özgür Tepe Camii’nde gerçekleştirilecek. Etkinliklere katılmak isteyenler Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin 0422 377 19 32 numaralı telefonuna başvurarak kayıt yaptırabilirler.

Bülten

a2a3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız