SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aileler Bunları Mutlaka Yapmalı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:51:05
Aileler Bunları Mutlaka Yapmalı
A- A+ PAYLAŞ

Kayıp çocuk vakalarının artması, Türkiye’nin gündemine oturdu. Son dönemde artan kayıp çocuk vakalarının taciz, şiddet ve cinayetle sonuçlanması aileleri tedirgin ediyor.. Peki, Malatya’da durum ne? İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Zafer Tunceroğlu’nun açıklamaları yüreklerimize su serpti. Aslında Malatya’da da sık sık çocuklar kayboluyor, ancak hepsi de ailelerine teslim edilmiş.

2013’TE 333 BU YIL 101 ÇOCUK KAYBOLDU, TAMAMI BULUNDU

Çocuk Şube Müdürü Zafer Tunceroğlu, 18 yaşından küçüklerin “kayıp çocuk” olarak tanımlandığını, 12 yaşından küçük ve engellilerin ise “vahim grup” olarak nitelendirildiğini belirterek Malatya’da 2013 yılında 333 çocuk, bu yıl ise 101 çocuk hakkında kayıp başvurusunun yapıldığını, çocukların tamamının bulunduğunu söyledi.

“Çocuk kaybolunca 24 saat beklenir, gelmezse polise müracaat edilir” düşüncesinin yanlış olduğunu belirten Tunceroğlu, çocuğun kaybolduğunun fark edildiği an 155 Polis İmdat hattının aranması gerektiğini ifade etti. Tunceroğlu, kayıp çocuk vakalarının ihbar edilmesiyle hemen harekete geçtiklerini kaydederek, “155 polis imdat telefonunun aranmasıyla beraber çalışmalarımıza başlıyoruz. Hemen telsizden bütün çalışan görevlilerimize kayıp vakası bildiriliyor. Ekiplerimiz bulundukları bölgelerde duyarlı hale geliyorlar. En yakın ekibimiz olay yerine gidiyor. Ve yakınlarının bulunması suretiyle çalışmalara başlıyor. Buna göre biz 2, 3, 4 ekip, duruma göre, ekiplerimizi yönlendirebiliyoruz. Bu çalışmayı resmi ekipler yapıyor, Yunus ekipleri, çocuk şubeye bağlı resmi ekipler yapıyor. Ancak bizler çocukların psikolojik olarak rahat olmaları için sivil çalışan bir ekibiz. Bazı gittiğimiz vakalarda insanlar resmî polis görmediği zaman Çocuk Şube’nin gelmediğini, ilgilenmediğini zannediyorlar. Oysa biz olayların olduğu her yerde Malatya Çocuk Şube olarak görevlerimizi hızlı şekilde yapıyoruz.” dedi.

ORGAN MAFYASI DEDİKODULARINA İTİBAR ETMEYİN!

Çocuk Şube Müdürü Zafer Tunceroğlu, organ mafyası dedikodularına ise itibar edilmemesini isteyerek şöyle konuştu: “Halkımızı rahatlatma adına şunu söyleyebilirim. Şehir efsanesi haline gelen, organ mafyası tarafından kaçırıldı ya da dilendirilmek için kaçırıldı tarzı dedikodulara ailelerimizin kulaklarını tıkamalarını istiyorum. Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen olaylar incelendiği zaman bu çocukların bir kısmının yabancı kişiler tarafından kaçırıldığını ama bir kısmının da tanıdığı kişiler tarafından kaçırıldığını görmekteyiz.”

AİLELER NE YAPMALI?

Tunceroğlu alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak ise, “Çocukların bir yere giderken muhakkak annelerinden izin almaları, ailelerine bilgi vermeleri gerekiyor. Bu arkadaş olabilir, akraba olabilir, komşu olabilir ama muhakkak surette ailelerinin bilgisi dahilinde bir yerlere gitmeliler. Bunun dışında tanımadığı kişiler tarafından gelen yardım talepleri, kendilerine bir şeyler verme talepleri ‘gel sana çikolata alayım’ ya da ‘en yakın market nerede götürür müsün’ talepleri karşısında çocuğunuzun hayır demesini bilmesi ya da ‘aileme haber vereyim o şekilde gidelim’ reaksiyonu o kişinin kötü bir iş yapma durumunu, emelini engelleyecektir. Çocuklarımıza hayır demesini öğretmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın ıssız yerlere gitmemeleri, gözümüzün önünde kalmaları bizim için son derece önemli. Çocuklarımızın adres bilgilerini, telefon bilgilerini muhakkak bilmelerini istiyoruz. En azından ceplerinde yaş durumlarına göre yazılı durumda bulunabilir. Bunun dışında ailenin, çocuğun güncel fotoğrafını yanında taşıması gerekiyor. Devir teknoloji devri. Cep telefonlarımızda çocuklarımıza ait fotoğrafların olması ya da en son vesikalık fotoğrafların olması çocuğun kaybolması durumunda işimizi kolaylaştıracak.  

Ailelerin çocuklarının arkadaş çevresini muhakkak tanıması gerekiyor. Aksi halde işimiz zorlaşıyor.” ifadelerini kullandı.  

HABER: ER TV

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız