SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aileler Piknikte Buluştu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:59:23
Aileler Piknikte Buluştu
A- A+ PAYLAŞ

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Danışma Merkezi organizasyonunda düzenlenen pikniğe evde bakım ücreti alan aileler ile birlikte 500 aile katıldı.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Danışma Merkezi tarafından düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş,İş-Kur Müdürü Vahap Toman, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlü Ramazan Batur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı daire amirleri, birim görevlileri ve aileleri katıldı.

Şeker Fabrikası Havuz Başı’nda ‘Aileler Buluşuyor’ adı altında düzenlenen etkinliğe katılan aileler, sunulan müzik programı eşliğinde halay çekip şarkı söyledi. Yapılan çuval yarışması, yumurta taşıma yarışması, palyaço gösterileri, kukla gösterileri ve ilizyon gösterisi çocukların beğenisi kazandı. Yemek sunumu, dondurma ve çerez dağıtımının da yapıldığı programda aileler gönüllerince eğlendi.

Program açılışında basın mensuplarına bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, amaçlarının, evde bakım hizmeti veren aileleri bir araya toplamak, onları birbirleriyle kaynaştırmak, evde hastaları olup çıkamayan ailelere bir gün de olsa değişik bir ortam sunmak olduğunu söyledi.

Taş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün kuruluşlarımızdan hizmet alan, özellikle evde bakım hizmeti alan, yine belediyemizin semt konaklarındaki merkezlerden hizmet alan çocuklarımızın aileleri, koruyucu ailelerimizle bu etkinlikle bir arada olmaktan mutluyuz. Bizler biliyoruz ki güçlü aile, güçlü toplum, güçlü toplum da güçlü Türkiye’yi ifade ediyor. Bu kapsamda modern çağda zayıflayan aile kurumunun tekrar güçlendirilmesi gerekiyor. Ailelerimizi bu etkinlikte bir araya getirdik. Pikniğe 500 aile davetlimiz oldu.”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, bakım ücreti alan aile sayısının 4 bin 300 olduğunu, korunmaya muhtaç 260 çocuğa da sosyal ve ekonomik destek verildiğini ve 19 çocuğun da koruyucu aile yanında olduğunu bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız