SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aileleri Uyarıyoruz.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:34:38
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim İş Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Çelik, Pazartesi gününden itibaren okullarda kayıtların alınmaya başlandığını belirterek, velileri okul yönetimlerince yapılacak seçmeli ders dayatmasına karşı uyardı.

Çelik yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bilindiği gibi TEOG sonuçları açıklandı ve bu Pazartesinden itibaren okullara kayıtlar alınmaya başlandı. Öğrenciler kayıt yaptırırken seçmeli derslerini de belirlemeleri gerekiyor. 4+4+4 yasa değişikliği ile beraber seçmeli dersler yelpazesi genişletildi. Her yıl artan seçmeli dersler imkânı doğdu. Ama beraberinde sıkıntılar da ortaya çıktı. Ya sunulan derslerin öğretmeni yok, ya derslik yok ya da yeterli sayıda öğrenci seçmediği için sınıf açılamıyor. Siyasi iktidar bunları hesap etmeden bu değişikliği yaptı. Siyasi iktidar veli, öğrenci ve idarecileri ortaya çıkan sorunlarla baş başa bıraktı. Olan farkında olmayan öğrencilere veya bile bile dayatmaya maruz kalan öğrencilere oluyor. Tabi burada sorun çözümünde veli-öğrenci ile okul idaresi karşı karşıya geliyor. Okul idarecileri sorunun çözümünde kendilerince seçmeli dersleri belirleyip adı seçmeli olan ama zorunlu seçtirilen dersleri öğrencilere ve velilere dayatıyorlar. Bu konuda sendikamıza dünden beri veli şikayetleri gelmeye başladı: “Bize istemediğimiz halde bazı dersleri seçtiriyorlar” diye. Görüldüğü gibi Uygulamada öğrencinin seçme hakkı gasp edilmiş olmaktadır. Dersleri seçmek yerine idare tarafından dayatılan derslerin seçilmesi istenmektedir.

Okul yöneticilerini bu konuda uyarıyoruz: Öğrencilerin seçmeli derslerine karışmayın. Seçmeli derslerin tümünün listesini öğrencilere ve velilere bildirin, bilgilendirin, taraflı davranmayın. Seçmeli derslerle ilgili çıkabilecek sınıf yokluğu veya öğretmen yokluğu problemlerini bırakın Milli Eğitim Müdürlüğü çözsün siz değil. 

Buradan Okullara kayıt yaptıracak 5. Sınıf ve 9. Sınıf öğrenci velilerini seçmeli dersler konusunda uyarıyoruz: Sizlere dayatılan seçmeli dersleri kabul etmeyin. istediğiniz dersleri seçin. Okul idarecilerinden seçmeli derslerin tümünün listesini görmek istediğinizi ve bu konuda sizleri bilgilendirmelerini talep edin. Sınıfı yok, öğretmeni yok, seçeni az gibi mazeretlere aldırış etmeyin. Çünkü çöken sistemin sorunları bunlar. Çözecekse özgürlüklerden dem vuran siyasi iktidarın kendisi çözsün. 

Bu günlerde milli eğitim böyle sorunları çözeceğine oku idarecilerini görevden alarak sorunlar üstüne sorun eklemekle meşgul. Milli Eğitimin bu uygulaması tam bir kıyımdır. Amaç eğitimi özelleştirmek. Siyasi iktidara bağlı idarecileri görevlendirmektir. 

Zaten Milli Eğitim Bakanlığı sorun üreten bir kurum haline gelmiştir. Görevden alınan okul müdürlerimize çağrımız var: Dava açın! Malatya’da görevden alınan Müdürler arasında Eğitim İş Üyesi bir üyemiz vardır. Sendikamız bu konuda gerekli dava dilekçesini hazırlamış ve İnternet sitesinde yayınlamıştır. İsteyen okul müdürlerimize sendikamız her türlü hukuki yardımı yapmaya hazırdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız