SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ailelerin Birer Uzmanı Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:06:43
A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci ve Nurettin Yaşar ziyaretlerini sürdürdüler.

ÇALIK: “AİLE SOSYAL DESTEK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK”

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yapımı kısa bir süre önce tamamlanarak, hizmete açılan Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

İl Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunan Çalık, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı. Müdürlük personelleriyle sohbet eden milletvekili Çalık, kurumdaki birimleri de gezerek, çalışmaları yerinde inceledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Oktay Taş, 3 haftadır yeni hizmet binasında hizmet vermeye başladıklarını ifade etti.

Taş, Malatya'da korunmaya muhtaç kadın, çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlara hizmet verdiklerini belirterek, "Hükümetimizin bu anlamda son yıllarda muazzam destekleri var" dedi.

"MALATYA'YA YAKIŞAN BİR BİNA OLDU"

Çalık, 2005 yılında Malatya'da 0-6 yaş çocuk yuvasında çocuklara uygulanan şiddetin yüreklerini yaraladığını ifade ederek, yeni binanın o yuvanın yerine yapıldığını kaydetti.

Malatya'da yapılan Sevgi Evleri'nin Türkiye'ye rol model olduğunu dile getiren Çalık, çeşitli illerden gelen heyetlerin Malatya'daki Sevgi Evleri'nin nasıl yapıldığını yerinde incelediklerini belirtti.

Cevherizade Mahallesi'ndeki eski binanın yıkılarak, yerine yeni binanın yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına müracaatta bulunduklarını ifade eden Çalık, "O binayı ne zaman görsek yüreğimiz dağlanıyordu. Ama Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermek adına hem o görüntüler ortadan kaldırıldı hem manen yaralarımız sarıldı hem de fiziki şartlarımız çok ciddi manada iyileştirildi. Malatya'ya yakışan, fiziki şartları oluşturulmuş bir Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü binasını kazandırdık" dedi.

Milletvekili Çalık, çocukların yaşamlarını kolaylaştıracak Sevgi Evleri'ni inşa ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Koruyucu aileyi geliştirdik. Evlatlarımıza evlerinde baktıkları anda ailelere destekler verdik. Bu mekanın içerisinde birçok korunmaya muhtaç mağdur evladımızı, yaşlımızı engellimizi korunaklı hale getirecek yerlerde bakımlarını yaptık. Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğümüz engellilerimize, yaşlılarımıza, çocuklarımıza, şehit ve gazilerimize çok önemli hizmetler veriyor. O sıkıntılı ve Malatya'mızı demoralize eden hem görüntülerden eser kalmadı hem de o yaşanılan psikolojik travmadan eser kalmadı."

"EVDE BAKIMA MUHTAÇ İNSANIMIZA  43 MİLYON TL PARA ÖDEDİK"

Evde bakıma muhtaç insanlara aylık 830 TL ödendiğini kaydeden Çalık, "Malatya'da şuan engellilerimize yönelik sadece 2015 yılında 5 bin 442 aylık 830 TL para vererek, yaklaşık 43 milyon TL evde bakım ücreti vermiş vaziyetteyiz. 43 milyon TL sadece evde bakıma muhtaç insanımıza para ödemişiz. Bu ne demek? Daha önce yaşlısı olan, hastası olan, engellisi olanlara evde bakım için aylık 830 TL ödüyoruz. 5 bin 422 insanımıza Malatya olarak bakıyoruz" diye konuştu.

Çalık, Malatya'da yeni doğan çocuklar için 1,5 milyon TL doğum hediyesi verildiğini belirterek, "Doğum parası diye çok önemli bir hizmeti daha başlattık. Malatya'da 3 bin 572 tane yeni doğan bebeğimize toplam 1,5 milyon TL'lik doğum hediyesi verildi. Birinci çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL, üçüncü çocuğa 600 TL olmak üzere doğum hediyesi verdik. Kadınlarımıza yönelik çok önemli hizmetler yaptık. Malatya'da Şiddeti Önleme Merkezini kurduk. Kadın konuk evimiz var. Yaşlılarımıza yönelik çalışmalarımız var. Eğitimle ilgili önemli programlarımız var" ifadelerini kullandı.

"AİLELERİMİZİN BİRER TANE UZMANI OLACAK"

Milletvekili Çalık, 1 Kasım'dan sonra her ailenin bir uzmanı olacağını belirterek, Malatya'ya engelsiz yaşam merkezi ve bakım ve sosyal yaşam merkezini de kazandıracaklarını kaydederek, "Aile sosyal destek projesi hayata geçirilecek. Her ailenin nasıl bir aile hekimi varsa aynı şekilde ailelerimizin birer tane uzmanı olacak. Hem kadın hem koca hem çocuk hem de evde korunmaya muhtaç olan insanlarla da neler yapabileceğini programlayacak. Yatırımlarımız devam ediyor. Yatırımlarımız çerçevesinde de özellikle engelsiz yaşam merkezimiz ile bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezlerimizi de Malatya'mıza kazandırırsak, bakanlığımızın çok önemli hizmet mekanlarımızdan ikisine daha kavuşmuş olacağız" diye konuştu. 

“TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını sürdürdü. Milletvekili Yaşar Yeni Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret ederek, esnaflarla sohbet etti. 

Yaşar, 1 Kasım'ın Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir süreç olduğunu kaydederek, "Türkiye'nin geleceği söz konusu. Gelecek nesiller, Türkiye'nin bütünlüğü, kalkınması gelişmesi, bağımsızlığı, özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Biz bunun için buradayız ve heyecanımızı buradan alıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin çok önemli bir seçime gireceğine işaret eden Milletvekili Yaşar, “Hala tamamlamamız gereken eksikler var. Bunları tamamlamak için tek başına iktidar olmak istiyoruz. Tek başına iktidar, istikrar demektir ve bu ülkenin de istikrara ihtiyacı var. AK Parti olarak şunu söylüyoruz, '13 yıl boyunca yaptıklarımız ortadadır.’ Daha fazlasını yapmak için sizlerin desteğinizi istiyoruz” ifadelerine yer verdi. “Türkiye artık eski Türkiye değil” diyen Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık temelleri çok sağlamlaştırılmış bir ülke. 1 Kasım'da AK Parti'yi yeniden tek başına iktidara getireceğiz. Ülkemizde tekrar istikrar, güven ve yeniden şahlanış devam edecek. AK Parti her zaman millet için, her kesim için var oldu, var olmaya devam edecektir. İnşallah bu birlikteliğimizi 1 Kasım seçimlerinin ardından tek başına iktidara gelerek, daha uzun yıllar sürdüreceğiz.”

"1 KASIM TARİHİ FIRSAT.."

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Yeşiltepe Canlı Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek, hayvan üreticileri ile bir araya geldi. TOKİ İlköğretim Okulu ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen aşure programlarına katılan Tüfenkci, daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Milletvekili Tüfenkci, Türkiye Emekliler Derneği ile eski belediye başkanı Seyhan Semercioğlu'nu da ziyaret etti. Bülent Tüfenkci Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren MİMSAN'ı da ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi. 

Tüfenkci, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimin Türkiye'nin geleceği açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Ülkenin istikameti, refahı, huzuru, barışı ve kardeşliği için milletin önemli bir tercih yapacağını ifade eden Tüfenkci, "7 Haziran'da bir tablo ortaya çıktı, Türkiye o günden bu yana bir belirsizliğin kucağında. İnşallah 1 Kasım'da sizler bu tabloyu düzelteceksiniz. Bu anlamda 1 Kasım tarihi bir fırsat. Milletimiz, oylarıyla oynanmak istenen oyunu bozacak. Bu seçim, bizlerin veya bir başkasının milletvekili seçilmesinden çok daha önemli bir hale geldi. 1 Kasım seçimleri, memleket meselesi haline geldi" diye konuştu. 

AKP'nin seçim beyannamesinin tüm kesimleri yakından ilgilendirdiğini ve tüm kesimi kucakladığını dile getiren Tüfenkci, "4 Ekim'de, gerçekleştirilebilir, Türkiye ölçeğinde sonuç alınabilir, hesaplanmış, ölçülmüş vaatlerde bulunduk. Bunların hiçbiri hayal değil. AK Parti bugüne kadar ne vaat etmişse, onu gerçekleştirdi. Allah'a hamdolsun bundan sonra vaat ettiklerimizi de gerçekleştirebiliriz. Özellikle asgari ücret noktasındaki vaadimiz, milletimizin bizden istediği bir vaatti. Bunu, ekonomik dengeleri gözeterek, gerçekleşebilir oranda inşallah 2016'dan itibaren asgari ücreti bin 300 TL'ye çıkartacağız. Emeklilerimizin bizden ciddi beklentileri vardı. 7 Haziran'dan önce her emekliye seyyanen 100 TL zam yapmıştık. Şimdi bu dönemde 100 TL daha seyyanen yapıp, yılda bin 200 TL olmak üzere düzenleme yaptık. Çalışan emeklilerimizin bizden beklentisi vardı. Onlardan yüzde 15 kesinti yapılıyordu. Tek başına iktidara geldiğimizde bunu da kaldırmış olacağız” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız