SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ailelerinizi Kurtarın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:29:21
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İl Genel Meclisi, kadına yönelik şiddet, taciz ve hak ihlalleri konusunda hazırlanacak rapor için Malatya Barosu'ndan destek alacak. 
     
İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda, Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu'nun, mahkemeye intikal eden aile içi ve dışında kadına uygulanan şiddet, taciz ve hak ihlallerinin incelenerek rapor hazırlanması için Malatya Barosu'ndan destek alınması önerildi. 
     
Konuyla ilgili söz alan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Hasan Göğüs, aile bağlarının zayıflatıldığını belirterek, toplumun en küçük birimi olan aileyi içinde bulunduğu durumdan annelerin, anne şefkatinin kurtarılabileceğini savundu. 
     
Türkiye'de genelde bu meselenin erkeklere havale edildiğini ifade eden Göğüs, Bingöl'de bir annenin çocuklarını kurtarmak için kendisini canlı bombanın üzerine attığını hatırlatarak, ''Annelere sesleniyorum; aile yapısına dinamit konulmuştur. Ailelerinize dönün, ailelerinizi kurtarın. Bu biz erkeklerin işi değildir'' ifadelerini kullandı. 
     
Naci Şavata da, ailenin erkek ve kadının bir araya gelmesiyle oluştuğunu vurgulayarak, sorunun çözümünün sadece kadına ya da erkeğe havale edilmesinin doğru olmayacağını belirtti. 
     
Sağlıklı büyük bir toplum oluşturulması gerektiğini dile getiren Şavata, ancak teknolojinin ilerlemesinin ahlaki bozulmalara ve sıkıntılara yol açtığını ileri sürdü. 
     
Baronun da desteğiyle şiddetin nedenleri ve şiddetle mücadele için yapılabilecekleri içeren rapor hazırlanması planının sunulduğu toplantıda, konunun Kadın Hakları ve Eşitlik komisyonuna havale edilerek, gündeme alınması kararlaştırıldı. 
     
Köylerdeki mera alanlarına ilişkin yanlış karar almamak adına Pazartesi günü Gıda, Tarım ve Hayvacılık İl Müdürlüğündeki Mera Komisyonundan bir yetkiliden konuyla ilgili bilgi alınmasının kararlaştırıldığı toplantıda, Akçadağ ilçesi Dede köyünde, içme suyu yetersiz olduğundan içme suyu amaçlı sondaj açılması ve Hekimhan İlçesi Yeşilpınar köyünde sulama amaçlı bir sondaj açılması kabul edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız