SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ailenin Rolü Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:56:34
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi’nde Dost Meclisi toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile yapıldı. Tatlı, ”Gençliğimizin ön önemli sorunu ahlak sorunudur” dedi. 

Toplantının açış konuşmasına yapan Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle öğrencilere yönelik zararlı alışkanlıklar konusunda çalışma başlattıklarını, bunun ilk uygulamasını Kongre ve Kültür Merkezi’nde 18 Aralık Perşembe günü saat 18.30’da, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, “Çocuk ve gençlerin eğitiminde ailenin rolü” konulu konferansın yanı sıra, Kayıp Hayatlar tiyatro oyununun sahneleneceğini bildirdi. Aydoğan, oyunda uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkların gençler üzerinde etki işleneceğini ifade ederek, ücretsiz olacak konferans ve tiyatro oyununa vatandaşları davet etti.

Aydoğan, “MÜSİAD olarak ekonomik çalışma yapan iş adamları derneği gibi görünebiliriz ancak, toplumun sosyal sorunları ile de ilgilenmek görevimizdir. Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi, ‘Memleketler parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çöker’. Gençlerle alakalı ahlaki değerler konusunda da çalışmalar yapıyoruz ve yapacağız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise, “Gençliğimizin ön önemli sorunu ahlak sorunudur. Bu soruna yol açan tali sorunlar var. Bunların başında madde bağımlılığı geliyor. İnsanların beyinleri uyuşturularak kontrol edilebileceği düşüncesi var. Müdürlük olarak biz nereye kadar varız. Kanun ve mevzuatlarla sınırlıdır. Bizim işimiz rehberlik boyutudur. Çocuk ve gençleri, zararlı alışkanlıklardan ne kadar uzak tutarsak, bizim için muazzam bir çalışma olur” ifadelerini kullandı.

Tatlı, “Genç MÜSİAD ile bu konuda yakın işbirliği yapmamız önemlidir. Bu konuda duyarlı olması önemlidir. İstişare ve işbirliğimiz devem edecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız