SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ailenizde Kalp Rahatsızlığı Varsa..

A- A+ PAYLAŞ

18 yaşındaki çocukların kalp rahatsızlıklarından dolayı mutlaka çocuk kardiyolojisine götürülmesi gerektiği bildirildi. Ailesinde kalp rahatsızlığı bulunan hamile kadınların da karnındaki çocuklarda kalp rahatsızlığı olup olmadığını tespit ettirmek için yine çocuk kardiyolojine görünmesi gerektiği uyarısı yapıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Pediatrik Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülendam Koçak ile Doç. Dr. Cemşit Karakurt çocuklarda kalp hastalıkları ile ilgili olarak bilgilendirme amaçlı olarak basın toplantısı düzenlediler.
Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Gülendam Koçak, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Pediatrik Kardiyoloji Bölümü olarak çocuklardaki kalp hastalıkları tanısında ve tedavisinde işlemler yaptıklarını söyleyerek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir referans merkezi olarak çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile sürekli irtibat halinde olarak, bölgedeki acil müdahale gerektiren bebekler doğduğunda helikopterler ile çocuklar merkezimize getiriliyor" dedi.

"Hamile annelerin karında bebeklerin kalp rahatsızlığı olup olmadığını tespit ediyoruz" diyen Prof. Dr. Gülendam Koçak, "18 yaş altındaki çocuk yaş grubu çocuk kalp kardiyolojisine gelmelidir. Genelde çocuklar yetişkin kalp uzmanlarına gönderiliyor. Buralarda yanlış tedavi ve tanılar yapılıyor. Çocuklar 18 yaşından küçükse çocuk kardiyolojisine gönderilmeli. Ailesinde kalp rahatsızlığı olan, çocuğunda kalp rahatsızlığı bulunan anne, hamile kaldığında 18 haftadan sonra bize gelerek karnındaki çocukta kalprahatsızlığı olup olmadığını tespit ettirmelidir" şeklindeki uyarıda bulundu.

Doç. Dr. Cemşit Karakurt ise, "Bölgenin önemli bir merkeziyiz. Doğumdan sonra çocuklarda kalp hastalıklarının tanısında ve tedavisinde önemli bir merkez konumundayız. Kalp-damar cerrahisindeki yapılanmadan sonra artık birçok çocuk kalp ameliyatları da merkezimizde yapılacak. Merkezimiz iyi bir yönde ilerliyor" açıklamasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız