SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ailenizle Konuşun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:10:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen, öğrencilere meslek seçimleri ve kariyerlerini belirlemeleri konularında önerilerde bulunulmak üzere yapılan Mesleki Eğitim Bilgi Merkezi (MESBİL) organizesinde, beşinci kariyer günleri düzenlendi. 

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen kariyer günlerinde Malatya Çocuk Mahkemesi Hakimi Emine Kahraman ile Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Özlem Özel Özcan, öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, öğrencilerin yaşanmış hayatlardan örneklerle kendilerine hedef aldıkları kariyer hakkında bilgi edindiklerini belirterek, “Kariyer günleri sizlerin bilgilendirilip, gerçek hayattan kesitlerin anlatıldığı yaşanmış hayat hikayelerinin konuklar tarafından sizlere yön vermek, yol göstermek ve tecrübelerinden istifade etmeniz amacıyla hazırlanmış, geleceğinize ışık tutmasını hedefleyen güzel bir uygulamadır. Sizler burada konukların yapacakları sunumlarıyla yaşadıkları tecrübeleri kendinize hedef alarak geleceğinizde kariyeriniz hakkında fikir sahibi olacaksınız” dedi.

Berk’in konuşmasının ardından konferansa geçildi. Hakim Emine Kahraman, öğrencilere zamanlarını iyi geçirmelerini tavsiye ederek, “Bilgili ve donanımlı olmak için her konuda kitap okuyun, hayatın çocukluk devresinden gençlik devresine geçerken yaşayabileceğiniz olumsuzluklara karşı tedbirli olun. Ve aileniz ile birlikte hareket ederek, onların bilgisi dışında çevrenizdeki yanlış yönlendirmelere ve kötü durumlara düşecek davranışlara girmeyin” diye konuştu.

Doç. Dr. Özlem Özel Özcan ise, öğrencilerden imkanlarını en iyi şekilde değerlendirerek eğitimlerini tamamlamaları gerektiğini kaydetti. Özcan, "Geleceğe hazırlanırken mutlaka engeller, davranışsal problemler karşınıza çıkabilir. Sizler bu durumları doğal karşılayın ve mutlaka ailenizle her konuda fikir alışverişinde bulunun. Özellikle kız öğrenciler mutlaka öğrenimlerinizi tamamlayın ve her konuda etrafınıza örnek olun. Siz bilgili olursanız sizin yetiştireceğiniz nesiller de bilgili olur" şeklinde konuştu.

Konferansta ayrıca öğrenciler tarafından konuşmacılara çiçek takdiminde bulunuldu. 

Konferansın ardından Çocuk Mahkemesi Hakimi Emine Kahraman ile Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Özlem Özel Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bulut, kariyer günlerinin öğrencilerin gelecekte hedeflerini daha iyi görmeleri ve belirlemeleri açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin kariyer hazırlıkları aşamasında onlara yol göstermek ve bilinçlendirmek adına MESBİL ekibimiz programlar paneller ve konferanslar hazırlayıp sunuyorlar. Bunlar güzel çalışmalar... Siz değerli konuklarımızın deneyimleri, mesleki yaşantıları ve tecrübeleri öğrencilerimize örnek oluyor. Son derece memnuniyet verici bu çalışmalarından dolayı size ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız