SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ailesi Engelledi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:12:01
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü mensuplarının Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Jandarma Komando Timlerine, ses bombası, molotofkokteyli, el yapımı patlayıcı ve havai fişek ile saldırdığını ve saldırı sırasında bir astsubayın hafif şekilde yaralandığını bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yurtiçi önemli olaylar bölümünde yer alan açıklamada, 7 Haziran günü bölücü terör örgütüne müzahir bir grubun, Diyarbakır-Bingöl Karayolunun emniyetinin sağlanması amacıyla, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Çalıbükü Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan Kevribel Tepe'de konuşlu Jandarma Komando Timlerine, ses bombası, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı (EYP) ve havai fişek ile saldırdığı ifade edildi. Eşzamanlı olarak grup içerisindeki bölücü terör örgütü mensubu üç kişinin Jandarma Komando Timlerine ateş açıldığı kaydedildi. Açıklamada, saldırı esnasında saat 18.15 sıralarında atılan parça tesirli EYP'nin patlaması sonucu, bir Jandarma Astsubayının hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı belirtildi. Açıklamada, yapılan saldırıya karşılık verildiği, açılan karşı ateş sırasında, bölücü terör örgütünün şehir yapılanmasında faaliyet gösteren bir teröristin mevzilere sızma girişimi esnasında yaralandığı bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yaralı personelimiz ve terörist, saat 19.00'da helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmiş olup, yaralı terörist hastanede vefat etmiştir. Personelimizin tedavisine Diyarbakır Asker Hastanesi’nde devam edilmektedir. Bölücü terör örgütü mensupları tarafından, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla olay bölgesine sevk edilen ‘Olay Yeri İnceleme Timine’ saat 19.10 sularında, uzun namlulu silahlarla ateş edilmiştir. Olay yerinde yapılan inceleme neticesinde, içerisinde EYP, molotof kokteyli ve boş Biksi kovanı bulunan ve saldırıda yaralanarak vefat eden şahsa ait bir adet sırt çantası bulunmuştur. Olayların aralıklı olarak devam ettiği esnada, saat 19.30 sularında, bir şahıs, ateşli silah yaralanması nedeniyle, Kevribel Tepe bölgesinden 112 Acil servis ile Lice Devlet Hastanesine sevk edildiği öğrenilmiştir.

Söz konusu yaralı şahıs, helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilmiş olup, hayati tehlikesi bulunmaktadır. Bir grup vatandaş tarafından 8 Haziran 2014 tarihinde saat 00:20 sularında, anılan bölgede yaşanan olaylarda vurulduğu iddiasıyla bir erkek cesedi Lice Devlet Hastanesi’ne getirilmiştir. Lice Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla, anılan şahsın, otopsi işlemleri, 08 Haziran 2014 sabahı, Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan, Lice ilçesine gelen uzman personel tarafından yapılmıştır. Ailesi tarafından, şahsın Malatya Adli Tıp Kurumuna götürülmesi engellenmiştir."

Bu arada, öldürülen şahsın Diyarbakır'daki cenaze töreninde de olaylar çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız