SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ajans Destekli Laboratuar Projesi

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Kayısı Araştırma İstasyon Müdürlüğü tarafından "Fırat Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı" kapsamında "Mikrobiyoloji Laboratuarı Kurulması" Projesi'nin hazırlandığı bildirildi. 
 
Proje Koordinatörü Mustafa Kaplan, "Hazırlanan bu proje ile kurulacak olan Mikrobiyoloji Laboratuarı; halk sağlığını direk ilgilendiren gıda kontrol hizmetlerine, mikrobiyolojik analizlerin yapılmasını sağlayarak, bölge halkının ve gelecek nesillerin sağlığının güvence altına alınabilmesini amaçlamaktadır" ifadelerini kullandı. 
 
"Bozuk ve denetimsiz üretilen gıdalardan insanlara bulaşan çeşitli hastalıklar gıdalardaki mikrobiyel bozulma sonunda oluşmaktadır. Salmonella spp ve E. Coli gibi bakteriler çeşitli hastalıklara ve ölümlere dahi sebebiyet verebilmektedir. Kurulacak olan laboratuar bu sorunları da çözmeyi hedeflemektedir" diyen Kaplan, açıklamasını şöyle tamamladı: 
 
"Tükettiğimiz her gıdanın da güvenilir olmasını beklemek, hepimizin en doğal hakkıdır. İşte bu hakkın, gıda tüketen herkese ulaşabilmesi ise ancak gıda kontrol hizmetleri zincirinin sağlam olmasına bağlıdır. Araştırma Laboratuarımız insan sağlığını doğrudan ilgilendiren ve büyük önem arz eden Mikrobiyoloji laboratuarının kurulması ile daha güçlü bir laboratuara dönüşecek ve daha fazla hizmet vermeye devam edecektir. Bölge halkının gıda ürünlerine güvenilirlik sorununun çözümlenmesine, gelecek nesillerin sağlığının güvence altına alınmasına katkıda bulunarak sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecektir." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız