SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AK Parti Bu İki İsme Emanet...

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:55:14
AK Parti Bu İki İsme Emanet...
A- A+ PAYLAŞ

Ak Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ağustos ayındaki seçimde cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, hem başbakanlık hem de Ak Parti Genel Başkanlığı makamları boşalacak. Kongreye kadar Ak Parti'nin başına, partinin şu anda ikinci adamı konumunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin geçecek. Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda ise yeni hükümet kurulana kadar kabine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a emanet edilecek.

Ak Parti'nin cumhurbaşkanı adayının açıklanmasıyla birlikte Erdoğan sonrası partinin başına kimin geleceği de konuşulmaya başlandı. Anayasaya göre; Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesiliyor ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona eriyor. Eğer Erdoğan, 10 Ağustos veya 24 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçilirse AK Parti Genel Başkanlığı ile başbakanlık makamı boşalacak. Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Şahin, şu anda parti hiyerarjisi içinde ikinci sırada bulunuyor. Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda Mehmet Ali Şahin, Ak Parti Genel Başkanvekili olacak. Tüzükte öngörülen süre çerçevesinde AK Parti'nin büyük kongresi toplanacak ve burada genel başkan seçilecek.

Erdoğan, Köşk'e çıkması durumunda ilk yapacağı işlerden biri, hükümeti kurma görevi verme olacak. Erdoğan, Ak Parti içinden bir milletvekilini yeni hükümeti kurmakla görevlendirecek. Yeni hükümet kurulana kadar ise Başbakanvekili Bülent Arınç olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız