SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ak Parti Sessiz Devrim Yaptı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:57:04
A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekili adayları 7 Haziran seçimlerine yönelik propaganda çalışmalarını sürdürüyorlar. 

AKP'nin çalışmalara ilişkin basın bülteni şöyle:

"'AK PARTİ SESSİZ BİR DEVRİM YAPTI'

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimle ilgili olarak çalışmalarını sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, Doğanşehir İlçesi'ni ziyaret etti. Yaşar, AK Parti'nin 13 yılda Türkiye'de sessiz bir devrim yaptığını söyledi.

Doğanşehirliler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Yaşar, ilk olarak AK Parti Doğanşehir İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Yaşar, partililere yaptığı konuşmada, "AK Parti hareketi, bir parti hareketi değil; bir millet, bağımsızlık, özgürlük hareketidir. 13 yıldır yapılanlarda bir siyasi parti faaliyeti değil, sessiz bir devrim, bir halk devrimidir" dedi.AK Parti ile birlikte demokrasinin geldiğini ifade eden Yaşar, demokrasiyle birlikte ekonomik büyümenin geldiğini kaydetti.

Yaşar, demokratik istikrar ile ekonomik istikrarın birbirine bağlı olduğuna dikkat çekerek, "AK Parti hareketinin, Recep Tayyip Erdoğan hareketinin, Özal hareketinin yaptığı bu memleketin tapusunu tekrar millete iade etmek. Onun mührünü vurup; yönetimine, imkanlarına, gücüne, davranış şekline, anayasasına, temel toplumsal sözleşmesine bu milletin damgasını vurmak. Bu kolay bir şey değil. Kimse elindeki gücü, iktidarı bırakmaz. Bu süreç, bu ülkenin kendi yönetimiyle, milletiyle bütün olarak barışıp, asıl sahibine ülkenin imkanlarını, gücünü, karar mekanizmalarını teslim edip, bu süreçte de doğabilecek bütün riskleri alarak, bu memlekete sahip çıkma süreci. Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı bu" diye konuştu.

AK Parti'nin zoru başardığını ifade eden Yaşar, "Hem vatandaşına itibarını iade edeceksin, yönetime bunun damgasını vuracaksın hem de ekonomik büyümeyi sağlayacaksın. AK Parti bu anlamda bir zoru başardı. AK Parti kavgasız, gürültüsüz ve kansız bir devrim yaptı. Devrimin amacı da, bu ülkeyi asıl sahiplerine sağ salim güçlü bir şekilde teslim etmek, bölgede ve dünyada güçlü bir ülke haline getirmek" dedi.

Yaşar, partililerle yaptığı toplantının ardından Doğanşehir İlçesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla Malatyaspor atkısı dağıtan Yaşar, esnaflarla uzun süre sohbet etti. 

'MALATYA'YA ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Malatya'ya 11,1 milyar TL yatırım ve destek sağladıklarını söyledi. 

Malatya-Hekimhan-Yazıhan-Kuluncak ve Sivas yol güzergahındaki şantiyeyi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte ziyaret eden Çalık, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı. Elazığ Karayolları 8. Bölge Müdürü İsmail Akduman'ın da yer aldığı ziyarette konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2,5 katrilyonluk yatırım yaptığını kaydetti.Yapılan yatırımlardan bir tanesinin de Malatya-Yazıhan-Hekimhan ve Sivas yol güzergahının olduğunu ifade eden Çalık, 360 milyon TL'lik bir yolun yapıldığını kaydetti. Çalık, 'yollar medeniyettir' dediklerini hatırlatarak, şunları söyledi: "Bu yolları yapmak için dağları deldik. Malatya'yı Hekimhan, Yazıhan ve Sivas'la buluşturuyoruz. Milletle devletin kucaklaşması olacak diye umut ediyorum."

Malatya'nın Doğu-Batı bağlantı güzergahında olduğunu ifade eden Çalık, "Güney'de Erkenek tünelinin, Batı'da Karahan tünelinin, Kuzey'de Sivas yol güzergahının, Doğu'ya gidiş hatta da Elazığ yol güzergahının yapımı bizim için elzemdi. Bu yapılan çalışmaların bir çoğu da bitmek üzere. İnşallah 2015 yılı içerisinde biz bu yatırımları tamamen bitirmiş oluruz. Malatya-Sivas yolu 2017 yılında bitirilmek üzere programlanmış ve müteahhit firmalarımız bu taahhüde bulunmuş vaziyetteler. Ama müteahhit firmalarımız 'çok daha hızlı yapabiliriz' diyorlar. Yolun 2016 yılında bitirilme ihtimali konuşuldu. Ama 2017 yılında bu duble yoldan geçeceğiz" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, karayollarının Malatya'da çok önemli yatırımlarının olduğunu ifade etti. Bölgeye son 10 yılda önemli yatırımların yapıldığına dikkat çeken Başkan Çakır, "Malatya şehir merkezinde olan özellikle şehir geçişi başta olmak üzere Beylerderesi Viyadük'ünden Pütürge yol ayrımına kadar olan bölgeyle ilgili bölge müdürümüzle ilgili değerlendirmeler yaptık. Bir takım isteklerimiz oldu. Bölge müdürlükleri ve ilgili kurumlarla çok yoğun bir iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor. Çünkü yapılan her çalışma birbirini ilgilendiriyor. Projelerin uyumlu olması şehir ve şehirde yaşayan insanlar için çok önemli" ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASINDADIR'

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bayram Taşkın, "Türkiye'nin demokrasi yolunda ilerlemesi için anayasa kaçınılmazdır. 35 yıldır darbe ürünü bu anayasayla, artık memleket idare edilemez hale gelmiştir. Halkın iradesinin yansımış olduğu TBMM'de 21. yüzyıla yakışır bir anayasayı milletimizle buluşturacağız" dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bayram Taşkın, genel seçim çalışmaları kapsamında partililerle birlikte Emeksiz Caddesi esnaflarını ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafları tek tek gezen ve 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim için destek isteyen Taşkın, "Esnaflarımızla hasbıhal ediyoruz. Elhamdülillah esnafımızın da bizlere bakışı, karşılaması gerçekten güzel. Dualarının bizimle olduğunu söylüyorlar. Bizde onları dinliyoruz" diye konuştu. 

Taşkın, 7 Haziran genel seçimlerinin Türkiye için büyük önem taşıdığını kaydederek, "Türkiye idare sistemi bakımından artık bir dönüm noktasına gelmiştir. Bunun hukuksal zemini yeni anayasadır. Ancak ete kemiğe bürünmüş hali de idare şekli bakımından başkanlık sistemidir. Bu da Türkiye'miz için artık kaçınılmaz olmuştur. Parlamenter sistem sürekli beraberinde  bir riski de getiriyor. Getirdiği risk koalisyonlar hükümetidir. Bu güçlü liderlerin olduğu zaman olmayabilir ama onun dışında her zaman bu riski bünyesinde getirir. İnşallah başkanlık sistemiyle hem o baraj dediğimiz  siyasi partilerin çoğunun zaman zaman  muzdarip olduğu  sitemden bertaraf olunur. İdarede yargının yasamanın ve yürütmenin  saflarının netleştiği bir sistem olur. İdarede karara alma mekanizmasının  ve sürecinin daha hızlı ve aktif olduğu bir süreç  inşallah başkanlık sistemiyle devreye girmiş olacaktır. Başkanlık sistemi Türkiye'nin sosyolojik yapısına, tarihsel dokusuna uygun bir sistemdir. Dünyada uygulanan modellerde çok başarılı sonuçlarını hep beraber görmekteyiz. İnşallah yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminde hep beraber  tartışacağız. 2015 seçimlerinden sonra ayrı bir taahhüdümüzde devletin tüm mekanizmalarına çöreklenmiş olan bu paralel yapıyı, derin güçleri bertaraf etmek olacaktır" diye konuştu. 

“SANAYİDE ÇARKLAR KESİNTİSİZ DÖNÜYOR”

AK Parti 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, “Son 13 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 173 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece bir tarım şehri olan Malatyalı çiftçilerimize bereket getirdik” dedi.

7 Haziran seçimlerine bir ay gibi kısa bir süre kala seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, Buğday Pazarı esnafı ve Özsan Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Esnaf ziyaretlerinin ardından Kayısı Araştırma İstasyonu’na giden Şahin, işçilerle öğle yemeğinde sohbet etti.  

İlk olarak Buğday Pazarı esnafı ile buluşan Mustafa Şahin, esnafı ve çiftçiyi kalkındırmak adına 13 yılda önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Şahin, “Ülkemiz bugün bölgesinde önemli bir çekim merkezidir. Geldiğimiz nokta yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşlarımızı ve dostlarımızı haklı olarak gururlandırmaktadır. Bu ilerlemenin temelinde çok çalışmamız kadar, milletimize ve onun tarihin derinliklerinden süzülüp gelen sağduyusuna duyduğumuz güven yatmaktadır” şeklinde konuştu. Buğday Pazarı’nda tarımsal alanda verilen desteklerden de bahseden Mustafa Şahin, “Son 13 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 173 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece bir tarım şehri olan Malatyalı çiftçilerimize bereket getirdik” sözlerini kaydetti.

Şahin, Özsan Sanayi sitesi esnafının tek tek elini sıkarak sohbet etti. Burada birtakım istatistiki bilgiler de paylaşan Mustafa Şahin, şöyle konuştu:

“Sanayide çarklar kesintisiz dönüyor. Malatya’da OSB, San-Tez Projeleri, teknoloji geliştirme bölgesi ve sanayi sitelerine toplam olarak 114 milyon TL destek verildi. Malatya’da bakanlık kredi desteği ile 2002 yılı sonuna kadar bir adet OSB (Malatya Merkez I OSB) tamamlanmış olup, bu proje için 2015 yılı fiyatlarıyla 46.507.670 TL kredi kullandırılmıştır. 2003-2015 yılları arasında ise 2 adet OSB (Malatya Merkez II ve Darende OSB) projesi tamamlanmıştır. Bu projeler için 2015 yılı fiyatlarıyla 2003-2015 yılları arasında 90.286.462 TL kredi kullandırılmıştır. Bu OSB projelerinde 2002 yılına kadar üretime geçen parsel sayısı 147 iken, 2003-2015 yılları arasında 121 adet parselde daha üretime geçilmiştir. 2002 yılına kadar 5 bin 476 kişi istihdam edilirken, 2014 yılı itibariyle toplam 15 bin 438 kişi istihdam edilmektedir.”

“İNSANLARI İNİM İNİM İNLETENLER…”

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, Malatya’yı karış karış gezmeye devam ediyor. İl Başkanlığı yaptığı dönemdeki tecrübeleri ile şehrin nabzını tutmaya sürdüren Tüfenkci, Akçadağlılarla bir araya geldi. Tüfenkci: Akçadağ’ın çehresini değiştirdik.

7 Haziran seçimlerine odaklanan AK Parti’de ziyaretlerini sürdüren milletvekili adaylarından Bülent Tüfenkci, Akçadağ ilçesine bağlı Çatalbahçe Mahallesi’ni ziyaret etti. Akçadağ’a bağlı Çatalbahçe Mahallesi’nde bulunan bir okula giden Tüfenkci, burada çocuklara hediyeler dağıttı. Çatalbahçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Tüfenkci yaşlıların elini öptü, hayır dualarını aldı. Akçadağ’a bağlı Çatalbahçe Mahallesi Muhtarı Celal Koca ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mahallelerinde eksik kalan işlerin tamamlanması talebinde bulundu. 

Ziyarette konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise “İnsanları inim inim inletenler,  insanların o günleri unuttuğunu zannederek bol keseden atıyorlar” dedi. “Darende Akçadağ yolunun bir virajını düzeltemeyenler bugün millete umut olarak karşımıza çıkıyor” diyen Tüfenkci, “Bizler, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi üzerinden adımlar atıyoruz. Bizim için insanlarımız çok önemli” şeklinde konuştu.

Bu felsefe doğrultusunda Akçadağ için de önemli yatırımlara imza attıklarını kaydeden Tüfenkci, “Malatya’nın çehresini değiştiren TOKİ projeleri kapsamında Akçadağ’a 208 konut inşa edildi. Yine 13 yılda karayolu uzunluğumuzu artırdık, yollarımızı modernleştirdik. Bu çalışmalar noktasında Akçadağ il yolu (7 kilometre Sathi Kaplamalı Bölünmüş Yol) çalışması yapıldı. Akçadağ’a spor salonu kazandırdık. Akçadağ Büyükköy Sağlık Evimiz şu anda proje aşamasında. Kısacası yaptığımız çalışmalar ile Akçadağ’ın çehresini değiştirdik” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız