SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AK Parti Türk Siyasi Hayatında Yeni Sayfa Açtı"

0
Güncellendi - 2017-08-15 05:56:46
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi, kuruluşunun 16'ncı yıldönümünü kutluyor. AKP'li siyasiler, yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptılar.

TÜFENKCİ'NİN AÇIKLAMASI..

AKP Malatya Milletvekili, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, partisinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla şu açıklamayı yaptı:

"14 Ağustos 2001’de milletine sevdalı liderimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde erdemliler hareketi olarak yola çıkan AK Parti, Türk siyasi hayatında yeni bir sayfa açmıştır.

İlk günden bu yana 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle hareket eden AK Parti, her zaman milli iradeyi temel almış, milli irade karşısında hiçbir vesayet odağını ve hiçbir terör örgütünü tanımamıştır.

16 yılda içeride ve dışarıda önümüze türlü engeller çıkarıldı. 2002’de şer güçlerin Genel Başkanımızın meclise girmesine engel olmasından, 2007’de çıkardıkları 367 garabetine, 2008’de partimizi kapatmaya çalışmalarından 2013’te Gezi Parkı bahanesi ile sokakların altını üstüne getirmelerine ve son olarak da 2016’da tarihimizin gördüğü en alçak darbe girişimine kadar türlü badireler atlattık. Rabbimizin izni ve milletimizin desteğiyle hain şer odakları, bizi kutlu yürüyüşümüzden alıkoyamadı, asla da alıkoyamayacak. Millete hizmet aşkıyla yolumuza devam edeceğiz.

İktidarlarımız süresince demokrasi, hukuk ve insan haklarını geliştirmek için çalışan partimiz, siyasi ahlak ve erdemle ülkemizin güçlenip kalkınması için durmaksızın, daha çok üreterek yoluna devam etmektedir. İktidarımız süresince; çoğulcu ve demokratik uygulamalara önem verdik, yargı reformlarını gerçekleştirdik, toplumsal özgürlük alanlarını genişlettik. Dış politikada; işbirliklerimizi artırdık, uluslararası örgütlerde etkin rol üstlendik.

Demokratikleşmeyi ekonomik kalkınmamızın temeline alarak, bir yandan terör örgütleri ile mücadele ettik bir yandan da milli birlik ve beraberliği sağladık. Ülkemiz üzerinde 19 yıl kambur olan IMF’ye olan borcumuzu sıfırladık, ülkemize 184 milyar doları aşan doğrudan yabancı yatırım çektik. Ülkemizi, dünyada ve OECD ülkeleri içerisinde en fazla büyüyen ekonomiler arasına soktuk. 2016’nın tamamında sergilediğimiz %2,9’luk büyüme performansı ile dünyanın 17’nci, Avrupa’nın da 6’ncı büyük ekonomisi konumundayız. 2002’den bu yana Türkiye ekonomisi, küresel krize rağmen her yıl ortalama %5,6 büyüdü. Allah’ın izniyle ülkemizi büyütmeye devam edecek, dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasındaki yerimizi alacağız.

Yurtdışındaki Türk yatırımları 31 milyar dolara ulaştı, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde üstlendiğimiz projelerin %85’i, 2002 sonrası dönemde yapıldı. 2002 yılından bu yana ihracatçı sayımızı 2 katından fazla artırdık. Avrupa Birliği ülkelerinde istihdam kayıpları yaşanırken gençlerimize yeni iş imkânları sağladık, hükümetlerimiz döneminde istihdam arttı, işsizlik azaldı.

Ülkemiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile de atılım dönemine girecek. Uyum yasalarımızla beraber ekonomik atılım ve reformları gerçekleştirerek kutlu yürüyüşümüze 2023 hedeflerine doğru sağlam adımlarla, kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde ‘Büyük Türkiye’ hedefine hep beraber ulaşacağız. Türkiye'nin önü aydınlıktır.

Millet sevdalısı, milletten başka bir güç tanımayan, halka ve hakka hesap veren bir liderin arkasında hizmet edenler olarak, durmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bu duygularla, kutlu yürüyüşümüzde yanımızda olan ve davamıza emek veren bütün AK Partili kardeşlerime şükranlarımı sunuyor, partimizin 16. kuruluş yılının vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden diliyorum."

ÇALIK'IN AÇIKLAMASI..

AKP Malatya Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da, 16. yıl dolayısıyla yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"16 yıl önce karanlık Türkiye’ye güneş gibi doğan, memleketin istikbalini ışığıyla aydınlatan bir parti kuruldu. Alnı ak, vicdanı ak, milletiyle bir ve beraber, lideriyle bütünleşen, adaleti ve kalkınmayı kendine şiar edinmiş AK Parti’mizin bugün kuruluşunun 16. yılını ifa ediyoruz.

Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeni Türkiye hedefiyle kurulan AK Parti, bugün Türkiye’yi dünyada parmakla gösterilecek ülkeler arasında yer edinmesini sağlamıştır. 2002 öncesi eski Türkiye’yi işgal eden statüko yönetimi yıkılmış, AK Parti iktidarıyla millet iradesi ülke yönetiminde kendine yer edinmiştir. 2002, 2007, 2011, 2015 genel seçimleri 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimleriyle başarısını her defasında katlayarak arttırmış partimiz; Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir başarı ile milli iradeyi 16 yıldır canla başla korumaktadır.

14 Ağustos 2001’de çıktığımız kutlu yürüyüşün daha nice uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum. Bilinmelidir ki AK Parti Türkiye; Türkiye, AK Parti’dir. AK Parti’nin yokluğu Türkiye’yi 2002 öncesi Türkiye’ye döndürmek demektir. Milletimizin AK Parti’ye olan desteği, ülkemizin istiklal ve istikbaline verdiği destekle doğru orantılıdır. Bizler 16 yıldır, her türlü meşakkatin var olduğu yolları, her türlü dikenlerin bittiği patikaları aşarak bu noktalara geldik. Parti kapatma davalarından, askeri ve sivil darbe teşebbüslerine maruz kaldık. Türkiye’nin büyümesini istemeyenler, milleti büyütmeye ant içmiş AK Parti’yi hedef olarak gördüler. Karanlık odaklar her türlü oyunlarıyla partimizi, milletimizi nakavt etmeye çalıştı. Ne 17/25 Aralık'taki ne de 15 Temmuz’daki hain oyunlar milletimizi, partimizi, devletimizi parçalamaya yetmedi. Hiçbir şer oyunu da bu birlikteliğimizi bozamayacaktır.

Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler hedefine ulaşma arzusu içinde; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 16 yıldır durmadan emin adımlarla ilerledik. Şimdi ise Yeni Türkiye’nin yeni yönetimi Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile adımlarımızı her zamankinden daha hızlı atacağız. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.’ 2023’e 6 yıl kala milletimizden aldığımız destek ile Türkiye, ekonomisiyle, demokrasi anlayışıyla, hür inanç ve ruhuyla dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasındaki yerini alacaktır. AK Parti 16 yıllık bir parti olabilir ama bizim kutlu davamız yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Bu cengâver topraklarda bin yıldır verilen mücadele bugün AK Parti iktidarıyla birlikte şaha kalkmıştır. AK Parti’nin ruhu 1453’tür, 18 Mart’tır, 30 Ağustos’tur, 15 Temmuz’dur.

Bu duygu ve düşüncelerimle AK Parti’nin bir mensubu olmaktan büyük gurur ve onur duyduğumu belirtiyor, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' düsturu ile ülkemizi daha da güçlü yarınlara taşıyacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Rabbim, AK Parti’ye bu milletin hizmetkârı olmayı daha nice uzun yıllar nasip etsin diyorum."

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “AK Parti kurulduğu günden bugüne istikrarlı yönetim anlayışıyla ülkemizi büyüterek, her alanda başarıya taşımıştır” dedi.

Başkan Polat, “Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan partimiz kısa zamanda ülkenin çehresini değiştirmeyi başarmış, sağlık, eğitim, ekonomi, enerji, adalet, tarım, ulaşım, turizm ve yerel yönetim alanlarında yaptığı köklü reformlarla güçlü Türkiye’nin temelini atmıştır.

Türkiye’nin kaderini değiştiren AK Parti, aziz milletimizin kararına her zaman saygı duyan, insan odaklı hizmet prensibinden asla ödün vermeden büyüyen bir dava hareketidir.

Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından temeli atılan ve her geçen yıl daha da büyüyerek ‘Millete Hizmet Yolunda’ büyük başarıların altına imza atan AK Partimiz, milletimizin desteği ile daha birçok başarıların altına imza atacaktır.

Sadece Türkiye’de değil, Dünya’nın farklı coğrafyalarında haksızlığa ve zulme uğrayan bütün insanların ortak sesi ve vicdanı olan AK Parti, yaptığı atılımlar ve attığı güçlü adımlarla; darboğazda olan, iç ve dış yatırımları durma aşamasına gelmiş, kendi içine kapanan Türkiye’yi; yeniden dünyada itibarı yüksek, sözü dinlenen bir ülke haline getirmiştir.

14 Ağustos 2001'de çıktığı kutlu yolculukla Türkiye'nin kaderini değiştiren Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile tüm yol arkadaşlarıma şahsım ve ülkem adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Yeşilyurt Belediyesi olarak; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin hayata geçmesi için üzerimizdeki sorumluluk bilinciyle çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Hizmet aşkımız ve çalışma azmimiz ilk günkü gibi devam etmektedir. Bu kutlu dava hareketinden aldığımız ilhamla milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bülten

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız