SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Akacak Kanın Sorumlusu Olurlar''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Muharrem Kılıç, Türkiye'nin AKP iktidarıyla "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesinden uzaklaşma çabasına girdiğini öne sürdü ve hükümetin Lübnan'a asker gönderme kararına tepki gösterdi. MHP, EMEP ve Türk Haber Sen de tepkilerini açıkladı.

KILIÇ'IN AÇIKLAMASI..
Kılıç, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi:

"Emperyalizmin ikinci paylaşım savaşı 1 Eylül 1939’da Almanya’nın Polonya’ya saldırısıyla başladı.Bu savaşın sonucunda 52milyon insan öldü;milyonlarca insan yaralandı ve ve sakat kaldı.

Bundan ders çıkarmaya çalışan insanlık 1 Eylül tarihini her yıl “Dünya Barış Günü”olarak kutlamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Yüce ATATÜRK, "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini ortaya koyarak tüm dünyaya barışın önemini vurgulamıştır..

..Kafkaslar, Balkanlar ve Ortadoğu gibi dünyanın en yoğun sorunlarının ve çatışmalarının yaşandığı bir bölgede yer alan Türkiye, barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip, kökleşmesi için çaba sarf ederken,bazı Emperyalist ülkelerin bölgeyi yeniden şekillendirme çabaları ve bu güçlerin kontrolündeki bazı terör örgütleri, bölge barışını tehdit etmeye ve kaos yaratmaya çalışmaktadırlar.

Türkiye,AKP iktidarıyla Yüce Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesinden uzaklaşma çabalarına girmiş görünmektedir. Birleşmiş Milletler kararı olmadan ABD’nin talebiyle Irak’a asker gönderme girişimi 1 MART TEZKERESİNİN reddiyle sonuçsuz kalmıştır.Bundan ders çıkarmayan AKP bu kez de LÜBNAN’a asker gönderme hevesine kapılmıştır.

Lübnan’da henüz barış ortamı sağlanmadığına göre Türk Askeri, Lübnan’a İsrail’e yardım amaçlı mı yoksa Hizbullah’a yardım amaçlı olarak mı gidecek? Bu amaçlardan hangisi hedeflenmiş olursa olsun Türkiye Lübnan’da taraf durumuna düşecektir. Tercihin birinde Araplar ve Müslüman toplumla, diğer tercihle ise Batı toplumuyla ilişkilerimiz bozulacaktır.

Türkiye’nin ulusal çıkarları bu savaştan uzak durmakta yatmaktadır.Türkiye yıllardır bu bölgedeki çatışmalarda taraf durumuna düşmemiş ve komşularıyla iyi dostluk ilişkilerini sürdürmüştür.AKP İktidarının,Türk Askerini iki ateş arasında kalabileceği bir ortama göndermeye hakkı bulunmamaktadır.Şayet buna uyulmaz da Askerimiz o bataklığa gönderilirse askerlerimizin akacak kanlarından sorumlu olacaklardır.

Bu nedenle, barış ve istikrar ortamını bozucu bölgesel anlaşmazlıkların, şiddet ve terör hareketlerinin önlenmesi, açlıkla mücadele, çevre sorunlarına çözüm bulma gibi konularda sağduyu sahibi herkesin, üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir.."

DİĞER TEPKİLER..
Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Ömer Ekici de, parti binasında düzenledeiği basın toplantısında, Lübnan'a asker gönderilmesine karşı olduklarını belirtip, bunun Türkiye'nin aleyhine olacağını savundu. Ekici, "Lübnan'a asker gönderileceğine, askerlerimiz yasadışı PKK teröristleri tarafından şehit ediliyor. Kandil Dağı'na asker gönderilsin"dedi.

Emeğin Partisi Malatya İl Başkanı Necdet Bali, PTT binası önünde yaptığı basın açıklamasında, "Halkların gönüllü birliğini sağlamak yerine, çözümü ABD'nin planlarında aramak yanlıştır. İsrail'in, Filistin ve Lübnan'daki katliamlarına karşı durmak gerekir"dedi. Bali, ABD'nin Türk askerini Lübnan'a gönderip, Türkiye'yi ortadoğu'daki savaşın içine çekmek istediğini ileri sürdü.

Türk Haber Sen Malatya Şube Başkanı Akın Çelik de, sendika binasında düzenledeği basın toplantısında, Türkiye'nin çıkarları ıçısından Lübnan'a asken gönderilmemesi gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız