SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akademik Ortama Taşınacak'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde Arguvan Türkü Günleri programı düzenlenerek ilgi gördü.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve ilgi gören Arguvan Türkü Günleri'nin ikincisi önceki gün İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı proramda, Türk Halk Müziği Sanatçıları Erhan Yılmaz, Erol Köker, Cemal Erbek ve Abdullah Bakır sahne aldı. Arguvan Türkü geleneğinin en önemli icracılarından olan sanatçılar, söyledikleri türkülerle davetlilere unutulmaz anlar yaşattılar.

Program öncesinde konuşma yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Arguvan türkülerinin Malatya'nın dünyaya sunduğu önemli kültürel öğelerden birisi olduğunu belirtti. Göreve geldikleri günden itibaren Arguvan türkülerinin önemini vurguladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Çelik, akademik yıl açılış törenlerinde Arguvan türkülerinin söylenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Arguvan türkülerini akademik ortama da taşıyacaklarını aktaran Prof. Dr. Cemil Çelik, konservatuar
bünyesindeki Tük Halk Müziği Bölümü'nde Arguvan türkülerinin okunup, değerlendirileceğini ve Türkiye'nin en büyük Arguvan türküleri arşivinin oluşturulacağını bildirdi. " Kendi kültürümüze, kendi, değerlerimize sahip çıkmadan evrenselleşmemiz mümkün olmaz"diyen Rektör Çelik, kültür ve sanat anlayışlarının yerelden evrensele doğru bir çizgi seyrettiğini aktardı.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in konuşmasının ardından sahne alan sanatçılar, Arguvan türkülerinin en güzel örneklerini kendilerini dinlemeye gelen davetlilerle birlikte söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız