SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Akademisyen Projelerinin Bizzat Takipçisi Olacağım"

0
Güncellendi - 2018-10-11 03:51:05
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan akademik ve idari personelle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Karabulut, üniversite olarak topluma karşı önemli görev ve sorumlulukları olduğunu belirterek, “Toplumumuz artık üniversitelerimizin üretmiş olduğu projelerden faydalansın. Bilimsel ve akademik çalışmaları her alanda üretime ve ürüne çevirmeliyiz. Akademisyenlerimizden proje istiyorum. Projeleri hayata geçirelim. Kendi öz kaynaklarımızı kendimiz üretelim.  Her alanda yapılabilecek proje var. Rektör olarak her türlü projeyi, her türlü çalışmayı bizzat kendim takip edeceğim.  İlçelerimizde panel ve konferanslar yapalım. Burada hem öğrencilerimiz yararlansın, hem de ilçedeki vatandaşlarımız yararlansın. İlçelerimizdeki bu eksikliği Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak biz gidereceğiz. Sevgi, saygı ve iletişimle üniversitemizin akademik ve idari personelinin her zaman yanında olacağım.” dedi.

İlçelerde en önemli sorunun öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Önce bir anne, sonra bir rektör olarak, anne ve babaların bize emaneti olan çocuklarımı, öğrencilerimi sokakta bırakmam, onları perişan ettirmem. Rektör olarak öğrencilerimin daha rahat ve huzurlu bir eğitim görebilmeleri için her türlü imkanı seferber edeceğim.” ifadelerini kaydetti.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu’na ilçeye kazandıran Erman Ilıcak ve ailesine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, okulun laboratuvarlarında inceleme yaparak öğrencilerle de sohbet etti.  Öğrencilerden derslerinde başarılı olmalarını ve projeler üzerinde yoğunlaşmalarını isteyen Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Öğrencilerimin mezuniyet sonrasında iş bulabilmeleri ve istihdam olmaları içinde destek olacağım.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser’i ziyaret ederek, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu ile ilgili çalışmalarda verilen destek için teşekkür ederken, yapılacak yeni çalışmalarda da destek istedi. Darende Belediye Başkanı Eser, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu’nun her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, ilçedeki Somuncubaba Külliyesi’ne de ziyaret etti.

MHP'NİN ZİYARETİ..

Bu arada MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar , Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aysun Bay Karabulut'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarete, MHP İl Genel Sekreteri Vahap Murat, İl Başkan Yardımcısı Burhan Kılıç ve İl Yönetimi katıldı. Ziyarette kıs abir konuşma yapan MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, "Turgut Özal Üniversitesince yapılacak çalışmalar, şehrimize ve gelişmesine akabinde kimliğimize değer katacağından eminim. Hocamızı MHP Teşkilatımız olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Kendilerine bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Ortak paydamız Malatya için var gücümüzle, hayırlı olan tüm çalışmaların yanında olacağız." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof.Dr.Karabulut, " Turgut Özal Üniversitesi bulunduğu konum itibariyle, şehrimizin önemli bir markasıdır. Üniversite olarak işbirliği ve istişareler içerisinde Malatya ve çevresi baş da olmak üzere ülkemizin gelişmesine katkı sağlamak için çaba sarfedeceğiz." ifadelerini kullandı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN ZİYARETİ

Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Derneği gönüllü üyesi olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Muharrem Kıbrız ve beraberindeki heyet ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Gözükara ve beraberindeki heyet ayrı ayrı ziyaret ettiler.

Şehit aileleri ve gazilere teşekkür ederek, ziyaretin kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, kendisinin Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Derneği gönüllü üyesi olarak her zaman şehit aileleri ve gazilerle iç içe olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Ülkemizin bekası ve milletimizin istikbali için gözlerini kırpmadan seve seve şehit düşen ve gazi olan vatan evlatlarının sayesinde ayakta duruyoruz. Tüm şehitlerimizi minnet ve şükran duyguları ile anıyorum. Ne şehitlerimizin, nede gazilerimizin hakkını ödeyemeyiz. Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak; şehitlerimize ve gazilerimize mahcup olmamak için ülkemiz ve milletimiz için daha çok bilim üretmek gibi büyük bir sorumluluğumuzun olduğunun bilincindeyiz.  Vatan evlatları seve seve bu ülke için canını feda ediyorsa, akademisyenlerde ülkemiz ve milletimiz için seve seve mesaisini vermek, yeni projeler üretmek, dünyada söz sahibi olunabilecek bilimsel çalışma ve ürünleri ortaya koymak, ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunlar için stratejiler belirlemek, yani bu millete ve ülkeye hizmet etmek zorundadır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi bu bilinç ve sorumlulukla akademik çalışma yürütecektir. Misyonumuz ve vizyonumuzun ana temeli budur. Malatya Turgut Özal Üniversitesi şehit ailelerimizin ve gazilerimizin evidir. Şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimiz her zaman bizim başımızın tacıdır.” ifadelerini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

Darende ziyareti

MHP yöneticilerinin ziyareti

Şehit aileleri ve gazilerin ziyareti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Jurgen kuntz (5 yıl önce)
    Malatya eğitim araştırma hastanesine yeni tıp fakültesi için el konacağı söyleniyor umarım doğru değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (5 yıl önce)
    Kadim şehir malatyamıza 2.tıp fakültesini kazandırdığı için tarih e geçecek kişidir kendileri
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    Ya her gün rektör hanımı ve sayın ziyaretçilerini haber yapmak zorunda mısınız? Her Prof dan rektör olmaz. Bilim adına kac defa konuşuldu? Cek cek cek cak cak cak
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz Malatya (5 yıl önce)
    Üniversitenin ismi Turgut Özal, duvarda resmi yok .Tayib Erdoğanın fototosu Var .siyasetle gelen siyasetle gider.ismini malatya recep tayyip erdoğan üniversitesi yapın.seçime az kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumhurbaşkanının bütün resmi makamlarda fotoğrafı var.
    0
    0
    Yanıtla