SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akaryakıt Denetimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Petrol İstasyonlarını denetliyor.

Sanayi ve Ticaret İl Müdür Yardımcısı Mehmet Tanrıöver, ekip ile birlikte Malatya il merkezi ve ilçeler de dahil petrol istasyonlarının tamamını, kuruma ait gezici ölçüm aracıyla tek tek denetlendiğini belirtti.

Denetimler çerçevesinde Kale Kaymakamı Osman Bilgin makamında ziyaret edilerek yapılan denetimler hakkında bilgi verildi. Kaymakam Osman Bilgin çalışmaların ilçe ve bölgemiz için çok önemli olduğunu bu denetimlerin sıkça yapılması konusunda üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan ve ilçe emniyet amirini de ziyaret eden Tanrıöver ve ekibi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile Sanayi Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde yetkilendirilen EPDK denetim yetkisine sahip personel ile il ve ilçe deki tüm istasyonların denetimden geçirileceği söyledi.

EPDK ve Ölçü ve Ayarlar Genel Müdürlüğüne ait Denetim aracının, akaryakıt istasyonlarındaki LPG, benzin ve motorin tanklarında ölçüm yapabilecek özelliklere sahip olduğunu aktaran Tanrıöver, vatandaşların daha güvenli ve daha sağlıklı akaryakıt kullanmasını hedeflediklerini belirtti.

Yasaya muhalefet eden petrol istasyonlarına EPDK ya göre 240 bin TL ye kadar idari para cezası ve yakalanan akaryakıtın tamamına el konuluyor. Ayrıca 3516 sayılı yasaya muhalefetten petrol istasyonuna ait pompalara idari para cezası ve mühürleme yetkisini de veriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız