SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ Çöplükten Kurtuluyor

0
Güncellendi - 2019-12-03 18:21:20
Akçadağ Çöplükten Kurtuluyor
A- A+ PAYLAŞ

 Akçadağ ilçesinde yıllardır Ören yolu mevkiinde yaklaşık 40 dönümlük alana dökülen ve ilçede büyük bir çevre kirliliği yaratan çöp sorunu nihayet çözülüyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi, tarım arazisine dökülen ve yaydığı kötü koku ve dumanla çevreye zarar veren çöpleri taşımak için yapımına başladığı aktarma istasyonunun yapımını tamamlandı. Çöp sahasına giden yolun asfaltlanmasıyla birlikte açık alana dökülen Büyükşehir Belediyesi tarafından çöp sahasına taşınacak.

Malatya merkeze 30 km uzaklıktaki Akçadağ ilçesi nihayet çöplerden kurtuluyor. Ören yolu üzerinde yaklaşık 40 dönümlük bir alana uzun yıllardır dökülen çöpler, gerek insan gerekse çevre sağlığına büyük zarar veriyordu.  Vahşi depolama yöntemine son vermek için bir süredir çalışmalarını yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalarında sona geldi. Aktarma istasyonunun yapımı tamamlandı. Çöp sahasına giden yolun asfaltlanmasıyla birlikte bundan böyle açık alanda çöp depolama sona erecek. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplanan çöpler Malatya’da elektrik üretimi yapılan çöp sahasına taşınacak. Akçadağ’daki çöp sahasının rehabilitasyon projesini de tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, çöp dökülen sahayı yeşil alan olarak düzenleyip ilçe halkının hizmetine sunacak.

Yol Asfalt ve Koordinasyon Dairesi’ne bağlı ekiplerin, çöp sahasına giden yolu  asfaltlayacağını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bir çok ilçede aktarma istasyonunun tamamlandığını, Malatya’nın hiçbir noktasında çevre kirliliği yaratan vahşi depolama sistemini sona erdireceklerini kaydetti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız