SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Akçadağ Mermer OSB 2016'da"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:50:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ İlçesindeki Mermer Organize Sanayi Bölgesi’nin 2016 yılında tamamlanacağı bildirildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, 6 Şubat 2013 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e yönelttiği Akçadağ Mermer Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili soru önergesine bakanlık tarafından cevap verildi.

Milletvekili Ağbaba, “Malatya’nın Akçadağ ilçesi Yaylımlı Köyü yakınlarına kurulacağı açıklanan ancak deyim yerindeyse yapımı yılan hikayesine dönen Mermer Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Malatya kamuoyunda büyük hayal kırıklığı yaşanmaktadır. AKP’li Milletvekillerinin Akçadağ Belediye Başkanı’nın ve yetkililerin 2009 yılından beri yaptıkları açıklamalarda Akçadağ OSB’nin faaliyete geçirileceği söylenmiş, ancak 2013 yılında OSB için hala bir çivi bile çakılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Ağbaba’nın soru önergesi ve verilen cevap şöyle:

Soru 1- 100 yıllık mermer rezervinin işletileceği belirtilen 1.390 dönüm alan üzerine kurulacağı açıklanan Akçadağ Mermer Organize Sanayi Bölgesi ne zaman faaliyete geçecektir?

Cevap 1- Bakanlığımız 2013 yılı Yatırım Programında Malatya Akçadağ Mermer İhtisas OSB projesi “120 hektar” karakteristiği ve 255.000.-TL ödenekle yer almaktadır. 19,36 ha büyüklüğündeki alan için Kamu Yararı Kararı verilmiş olup, imar planı aşamasındadır. İmar planlan, altyapı uygulama projeleri ve keşiflerinin OSB Müteşebbis Heyetince hazırlanıp Bakanlığımıza gönderilmesi ve onaylanmasını müteakip inşaat ihalesi yapılabilecektir. Bu kapsamda projenin tahmini bitiş süresi 2016 olarak belirlenmiştir.

Soru 2- Akçadağ Mermer OSB’de diğer yatırımlarda olduğu gibi bir siyasi malzeme olarak kullanıldığı düşünülmekte midir? Uzun bir süredir OSB ile ilgili somut bir adım atılmamasının sebebi nedir?

Cevap 2- OSB projelerinin yer seçimi işlemleri Valilik kanalıyla Bakanlığımıza intikal ettirilen Bilgilendirme Raporu çerçevesinde başlatılmakta olup, yer seçiminin kesinleşmesini müteakip sicil alarak tüzel kişilik kazanmaktadır.

OSB’nin kredi talebi olması halinde ise yine Valilik aracılığıyla Bakanlığımıza gönderilen Bilgilendirme Raporu ve “Yatırım Programında Yer Alacak OSB-SS Alt Projelerinin Seçimi ve Ödenek Tahsisinde Uyulacak Usul ve Esaslar” çerçevesinde proje Yatırım Programına dahil edilmekte ve kredilendirme işlemlerine başlanmaktadır.

Bu kapsamda Akçadağ Mermer İhtisas OSB projesinin Yatırım Programına alınma talebi 2011 yılında Bakanlığımıza intikal etmiş ve 2012 yılında Yatırım Programına yeni proje olarak dahil edilmiştir.

Soru 3- Akçadağ Mermer OSB için uygulanması düşünülen Yatırım Programı nasıldır? 2013 yılında OSB için nasıl bir adım atılması planlanmaktadır?

Cevap 3- 2013 yılında OSB Yönetimince kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasından sonra imar planları, altyapı projeleri ve keşiflerinin Bakanlığımıza gönderilmesi ve onaylanmasını müteakip projenin ihale ve altyapı inşaat çalışmalarına başlanılabilecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız