SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ Öğretmen Lisesi'nde Yangın

0
Güncellendi - 2016-08-17 03:19:16
Akçadağ Öğretmen Lisesi'nde Yangın
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi yerleşkesinde çıkan yangında 100 dönüm alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Akçadağ ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi'nde bulunan ve yıllardır eğitim ve öğretim faaliyeti göstermeyen Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi yerleşkesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların durumu fark ederek haber vermesi üzerine, olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve belediye bünyesindeki iş makineleri yangına müdahale etti. 100 dönümlük alanda etkili olan ve yaklaşık 4 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alınarak, söndürülen yangında yerleşke içerisinde bulunan 800 çam ağacı yanarak kül olurken, 12 lojmandan 4'ü tamamen yandı. 8 lojmanda ise hasar oluştu.

Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan ile İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Serhat Çotuk, bölgede incelemelerde bulundu. Kaymakam Demirhan yangını söndürme çalışmalarını başından sonuna kadar takip etti. Jandarma, olay yerinin etrafında güvenlik önlemi alırken, çıkan yangınla ilgili soruşturma başlattı.

iha

EKİPLER, YAKLAŞIK 4 SAATTE YANGINI KONTROL ALTINA ALDI. (HASAN ERYILMAZ/MALATYA-İHA)

MALATYA'NIN AKÇADAĞ İLÇESİNDE MEYDANA GELEN YANGINDA 100 DÖNÜMLÜK ALAN YANDI. (HASAN ERYILMAZ/MALATYA-İHA)

 

MALATYA'NIN AKÇADAĞ İLÇESİNDE MEYDANA GELEN YANGINDA YAKLAŞIK 100 DÖNÜMLÜK ALAN YANDI. (HASAN ERYILMAZ/MALATYA-İHA)

MALATYA'NIN AKÇADAĞ İLÇESİNDE MEYDANA GELEN YANGINDA YAKLAŞIK 100 DÖNÜMLÜK ALAN KÜL OLDU. (HASAN ERYILMAZ/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Osman G. (7 yıl önce)
    1500 dönümlük araziden peşkeş çeke çeke minicik bir arazi bırakanlar şaibeli yangınlarla da araziyi yandaş camianın hizmetine sundu... Bu yandığı belirtilen araziler 30-40 yıllık araziler olup toplum ve kamu nazarında oranın artık atıl bir mekan olduğu mesajı verilmek isteniyor!... Adil ve toprağını seven kamu yöneticileri olaya ivedilikle el atmalıdırlar!...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hanifi kevkir (7 yıl önce)
    Mazlumun ahı indirir şahı. Yerini yurdunu bile yakar kül eder....(98 de orada olanlar bilr....)
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (7 yıl önce)
    11 yasindaydim oraya gittigimde. Cam agacini ilk kez orada gördüm. akasya agacini ilk kez orada gördüm. Akasyanin ciceklerini yerdik. 6 yilim orada gecti. 350-400 kardestik biz orada.Bazen biribirimizi bogazlamaya kalkisir, bazen tekme tokat biiribirimize girer,sonra gider top oynar, gizli gizli sigara icer yine (hocalara karsi) biribirimize nöbetcilik eder, erkete beklerdik. Gece üzeri acilan kim varsa nöbetci bir ögrenci tarafindan (bir anne-baba sevkatiyle) üzeri örtülür (ki bu kavga ettigi biri de olsa) yemekler her zaman esit paylasilirdi. insan ister istemez paylasimci ve sosyal biri oluverir , düsmanina bile hürmetli davranirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sonveda15 (7 yıl önce)
    Geceleri gizli gizli gidip ağladığım yerlerdi. Şimdi fotograflarına bakıp anlıyorum. rant için yıllardır boşaltmaya çalışıyorlardı zaten yıllardır geçen sene okulu taşıyıp bu sene yaktılar. İzleyin 3 sene sonra 4 tane fabrika yapacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim temiz (7 yıl önce)
    Yazıklar olsun.. bu kıymetli mirasa sahip çıkmayanlar ve korumayanlar tarih sizleri afetmeyecektir. Her taşında her ağacında yoksul köy çocuklarının alın teri ve emeği var Akçadağ Köy Enstitüsünün. Bizlere de yazıklar olsun ki Enstitüler için yeteri kadar mücadele edemedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Bundan 21 yıl önce buğday ambarında yangın çıkmıştı, yangının elektrik kontağından çıktığı rapor edikmişti fakat yangının çıktığı yerde elektrik yoktu! Ben bunu Güneş TV'de haber yapmıştım. Biraz araştırınca ambarın içindeki buğdayın yangından hemen önce boşaltıldığını öğrenmiştik ama bize yandığı söylenmişti. O işte yöneticilerin parmağı vardı, bence bu yangından da şüphe duyulmalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (7 yıl önce)
    Orası gözden çıkarıldı birilerine peşkes çekilecek.
    0
    0
    Yanıtla