SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ Okulunu İstiyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde eğitim veren Akçadağ Meslek Yüksek Okulu'nun Akçadağ ilçesinde eğitim vermesi için girişimler başlatıldı.

Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Kaymakam Yüksel Kara ile birlikte Ankara'ya gidip ilgili ve yetkililerle temaslarda bulunduklarını belirtti. Koşar, "Kaymakamlık tarafından yaptırılan bina tamamlandı. Bu binada Akçadağ Meslek Yüksek Okulu'nun eğitim vermesini istiyoruz. Ayrıca yurt binamız da hazır" dedi.

Konuyla ilgili olarak AKP Malatya milletvekili Fuat Ölmeztoprak'la da görüştüklerini ve Ölmeztoprak'ın da konuya sıcak baktığını aktaran Başkan Koşar, "Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki binada eğitim veren Akçadağ Meslek Yüksek Okulu'nda şu anda İşletme ve Bilgisayar bölümü bulunuyor. Bu bölümlere ek olarak Mermer Programcılığı ve Tarım bölümlerinin de eklenmesi için girişimlerimiz oldu. Çünkü, ilçemizde Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi de kurulması düşünülüyor. Bu ihtisas organize sanayi bölgelerine teknik eleman yetiştirilmesi konusunda meslek yüksek okulumuz önemli eksikliği gidermiş olacak" dedi.

Konuyla ilgili olarak İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile de görüşeceklerini söyleyen Başkan Koşar, "İlçemiz adına bulunan meslek yüksek okulunun ilçemizde eğitim vermesini istiyoruz. Bunun için gerekli binaları hazırladık. Malatya'nın Battalgazi ilçesi eski askeri binalarda eğitim gören okulumuzu ilçemize taşımak için yoğun çaba başlattık" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız