SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'a 32 Milyonluk Alt Yapı Yatırımı

0
Güncellendi - 2018-07-04 21:04:24
Akçadağ'a 32 Milyonluk Alt Yapı Yatırımı
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’ı ziyaret ederek, ilçedeki altyapı çalışmalarıyla ilgili istişare ettiler.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, “Zorlu bir altyapı süreci yaşadık. Bu zorlu sürecin sonunda benim kanaatimce paslanmış, 50- 60 yıllık paslanmış asbest borulardan ilçe halkını kurtarmış olduk. Daha sağlıklı ve uzun ömürlü borularla vatandaşlarımıza içmesuyu ulaştırdık. Yılların eskittiği, elden çıkmış, ekonomik ömrünü yitirmiş kanalizasyon şebekesinden de kurtulduk. İnşallah bundan sonra uzun bir süre diliyorum ki kazı yapmaya gerek kalmadan sağlıklı bu altyapıyla devam etme imkânımız olacak. Tabi içmesuyu ve kanalizasyon en temel altyapıdır. Bu çerçevede Bahri Mahallemizde de altyapı çalışmaları yapıldı. Akçadağ merkez ve Bahri’de yapılan çalışmaları sonrasında proje kapsamında olmayan yerler kaldı. İçmesuyunu vatandaşa ulaştırmamamız söz konusu olamaz. İçmesuyu eksiğini her mahallemiz için çözmemiz gerekiyor. Çünkü su, insanların yaşandı yerde kullanım ve temizlik yönüyle elzem olan ihtiyaç. Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Genel Müdür Yardımcılarımız, Daire Başkanlarımız ile birlikte 77 mahalleden oluşan yaklaşık 26 bin nüfuslu Akçadağ ilçemizdeyiz. Ziyaret sebebimiz su ve kanalizasyon ile ilgili en yetkili kişiden sayın belediye başkanımızdan bilgi ve talepleri almak. MASKİ Genel Müdürlüğü yatırım yılı olarak 3 yılda büyük yatırımlar yaptı. Akçadağ İlçemizin genelinde yaklaşık 32 milyonluk 320 kilometrelik içmesuyu ve kanalizasyon hattı çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu yatırımların en önemlisini; Akçadağ merkezimize yapıyoruz. İlçe merkezimiz doğalgaz hizmetine kavuşurken eş zamanlı olarak MASKİ Genel Müdürlüğümüzde Akçadağ merkezin altyapısını yenilemiş oldu. Çalışmalardan önce Akçadağ merkeze uzun yıllar su ve kanalizasyon çalışmaları yapılmamıştı. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Akçadağ Merkeze yaklaşık 93 bin metre 12 milyonluk Su ve kanalizasyon altyapısı inşa ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hacı Uğur Polat’ın öncülüğünde, Akçadağ ilçe merkezinde gerçekleştirilen üstyapı çalışmalarıyla birlikte Akçadağ merkeze yaklaşık olarak 20 milyonluk yatırım yapılıyor. MASKİ olarak Akçadağ merkezin çalışmalarını yüzde 99 oranında bitirdik. Bugün çalışmaları yerinde inceleyeceğiz. Merkezde çalışmalarımız uzaması nedeniyle mağdur olan ve bizlere anlayış, sabır gösteren Akçadağlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bahri’de 47.000 metrelik içmesuyu ve kanalizasyon şebeke çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. Geçici kabul aşamasındayız. MASKİ’nin görev alanı çok geniş, Malatya merkez Battalgazi, Yeşilyurt ve diğer 11 ilçede yaklaşık 717 mahallenin altyapı sorunlarını takip ediyor. İnşallah yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Murat (5 yıl önce)
    Körler sağırlar bir birini ağırlar. 5 yıl doldu akcadagin meydanı varmı? her gün başkan tabi İstanbul'dan gelebilirse çay ocağından geçip içeri giriyor . odaniza harcadiginiz parayı keşke belediye önüne meydan yapmayı dusunseydiniz. İştir kişinin ayinasi lafa bakılmaz. Yazık bu ilçeye yazık ....
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandas (5 yıl önce)
    bir asvalt yapmışlar akçadağ girişinde sanayinin orda sanki oyun oynuyoruz mayın tarlası gibi logar kapagının ustunden geçmeyek diye bir sag bir sol bir sag bir sol masallah akcadag halkı da memnun sesi cıkmıyor kimsenin
    0
    0
    Yanıtla