SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'a MASKİ'den 9.7 Milyonluk Temel

0
Güncellendi - 2016-03-25 17:34:02
Akçadağ'a MASKİ'den 9.7 Milyonluk Temel
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ tarafından Akçadağ İlçesi’ne yapılacak olan su ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili yatırımların temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

"Ciddi Yatırımlar Yapıyoruz"

Törende konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “MASKİ, Malatya’nın geneline Arguvan Bozan’dan, Pütürge Ömerli’ye varana kadar il sınırı içinde bulunan yerlere hizmet etmeye başladı. 2014 yılında yapılanmamızı tamamladık. 2015 yılı içerisinde tüm Malatya için projelerimizi bitirdik ve 2015 yılı ikinci yarısından itibaren yatırımlarımıza başladık. Merkezimize kanalizasyon ve içmesuyu ile ilgili ciddi yatırımlarımız var. Devamında 11 tane ilçemizde su, kanalizasyon ve arıtma tesisi projeleri hazırladık. 2015 yılında Akçadağ genelinde 50 kilometrelik alt yapı çalışması yaptık ve bunun yaklaşık maliyeti 3 milyon TL’dir. Malatya genelinde 2016’da bin 200 kilometrelik alt yapı çalışması yapacağız. 190 milyon TL’lik bir maliyeti olan bu yatırımlarımızın projeleri tamamlanmış durumda. 2014-2016 yılları arasında Akçadağ’a yaptığımız ve yapacağımız toplam yatırım yaklaşık 20 milyon TL’dir. 2016 yılının ilk temel atma törenini Akçadağ’da yapıyoruz. 9.7 milyon TL’ye mal olacak olan 48 kilometrelik içmesuyu ve 49 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmasına bugünden itibaren başlıyoruz. Çalışmalarımıza Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın önderliğinde hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

"2016 Yatırım Yılı Olacak"

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, birlik ve beraberlik içinde Akçadağ için çalıştıklarını ifade ederek, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız kendi ilçenize hoş geldiniz. Neden kendi ilçeniz dedim. Çünkü Akçadağ’ı son derece sahiplenmişsiniz, takdir ediliyorsunuz ve seviliyorsunuz. İnşallah bu sevgi yapılacak hizmetlerle daha da artacak. Akçadağ gelişme potansiyeli yüksek olan bir ilçe. Büyük bir sorumluluk aldık ve yolumuza doğru adımlarla devam edeceğiz. 2016 yılını alt yapı yılı olarak düşünüyorum. En önemli iki alt yapı bugünden itibaren başlayacak. İçmesuyu ve kanalizasyonumuz bugün başlıyor. Hep birlikte el ele vererek yeni bir Akçadağ yapacağız. Yapılacak olan su ve kanalizasyon alt yapısının Akçadağ’a hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

"Yaşam İçin Alt yapı Çok Önemli"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Büyükşehir Yasası ile birlikte Malatya’nın hizmet noktasında büyük yatırımlar yaptığını belirterek, Malatya sınırları içinde bulunan tüm mahallelerin içmesuyu ve kanalizasyon sorunlarının tek tek çözüleceğini söyledi. Başkan Çakır, “Malatya’yı biz bir bütün olarak ele aldık. Her ilçemize ciddi yatırımlar yapıldı. Bir kent için, bir şehir için, bir yaşam merkezi için alt yapı çok önemli. Dolayısıyla görünmez bir yatırım. Çok ciddi bir emek gerektiren bir yatırım. Maliyetleri yüksek yatırımlar. Ama alt yapı olmadan da üst yapı yapmanızın bir anlamı yok. Malatya genelinde yaklaşık 200 milyonluk yatırımımız devam ediyor. İçmesuyu ve kanalizasyonu olmayan mahallemiz kalmayacak. Bütün ilçelerimizde alt yapı çalışmalarına başladık. Bunun toplamına baktığınız zaman bin 200 kilometrelik bir alt yapı çalışması. Muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle biz birlikte istişare ederek çalışıyoruz. Su ve kanalizasyon çalışmalarının dışında il genelinde bin 200 kilometre yolu tamamladık. 2017 yılı içinde ana yol sorunu bitireceğiz. Daha sonraki dönemlerde mahallelerimizin içlerine girerek asfaltsız yol bırakmayacağız. Yaşam kalitesini her geçen gün yükselteceğiz. İnşallah yapılacak olan bu yatırımlarla Akçadağ’ı şık bir ilçe haline getirmiş olacağız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. İşlerin hiç bitmeyeceğini bilin.  İnsan yaşamı olduğu müddetçe on yol sonra da elli yıl sonra da her zaman sorun olacak. Önemli olan bu sorunları sağlıklı bir şekilde çözebilmek. Sorunları bizim yönetmemiz lazım. Hedefleri bizim koymamız lazım. Biz valimizle, milletvekillerimizle, kurumlarla ve vatandaşlarımızla bir ekip olarak çalışıyoruz. AK Parti’nin yerel yönetimler felsefesi vardır. O felsefe çerçevesinde insan odaklı, insana dokunan, insan yaşamını kolaylaştıran bir anlayışla inşallah hep birlikte çalışacağız. İnsanların mutluluğu ve yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Su ve kanalizasyon alt yapı çalışması tüm Akçadağ’a hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

"Halkımız İstedi, Biz Yaptık"

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte yaşam insanların yaşam kalitesinin arttığını kaydederek, AKP’den ne talep edildiyse yerine getirildiğini belirtti.  Milletvekili Şahin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hep siyaset yapmaya çalıştık. Malatya Büyükşehir Belediyemiz içmesuyu ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili Akçadağ’a ve sadece yer altına on milyonluk yatırım yapıyor. Büyükşehir olmadan önce bu rakamlar il geneline yapılırdı. Şimdi ise sadece bir ilçemize böyle büyük maliyetli yatırımlar yapılıyor. Bizlerden ne talep edildiyse ve ne söz verdiysek yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim İnşallah daha hayırlı hizmetlere imza atmayı nasip etsin. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin” dedi.

"Kırsalda Alt Yapı İhtiyacı Daha Fazla"

Dünya nüfusu ile birlikte Türkiye’nin nüfusunun da her geçen gün artığını ifade eden Malatya Valisi Süleyman Kamçı, bu artış ile birlikte hizmet ağının genişlediğinin altını çizdi. Daha yaşanabilir bir Malatya oluşturmak için birlikte hareket edildiğini söyleyen Vali Kamçı, “Bir yerleşim yerinde insanların hayat standartlarını yüksek tutacak olan unsurların başında, su, kanalizasyon ve yol gibi alt yapı hizmetleri gelmektedir. Özellikle tabiat şartlarının daha ağır hissedildiği kırsal yerleşim alanlarında vatandaşlarımızın alt yapı ihtiyaçları had safhaya ulaşmaktadır. Dolayısıyla, saygıdeğer halkımıza sunulan ulaşım, sağlık, eğitim, güvenlik başta olmak üzere bütün hizmetlerin etkinliği alt yapı ile doğrudan bağlantılıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de nüfus hızla artmakta ve buna paralel olarak ekonomik faaliyetler de zorunlu bir artış göstermektedir. Bunun sonucu olarak içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu drenaj hattı ve yol hususunda hızlı adımlar atılmalı ve çok daha ciddi tedbirler alınmalıdır. Halkımıza daha yaşanabilir bir Akçadağ, daha güzel bir Malatya oluşturma gayretiyle çalışmakta olan Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, MASKİ Genel Müdürlüğümüze ve temelini atmak için bir araya geldiğimiz yatırımlarda emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimen’in okuduğu dua ile kurdele kesilerek temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bülten   

5960e3bd-73ab-481c-a034-74f5095fefd4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bülent (8 yıl önce)
    Ben anlamıyorum Maski-Büyükşehir-Esenlik önce Malatya esnafına olan para borcunu ödesin. Şimdi bu ihale hangi parayla ödenecek? Milletin 1 yıldan beri bekleyen alacağı var... Sonra Ahmet Başkan gitsin faizli kredi çeksin.. Bunun neresi adalet soruyorum size....
    0
    0
    Yanıtla