SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'da Bilim Fuarı

0
Güncellendi - 2019-05-10 20:10:25
Akçadağ'da Bilim Fuarı
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Fatih Fen Lisesinde TÜBİTAK bilim fuarları kapsamında bilim şenliği düzenlendi.

Toplam 27 farklı projenin sergilendiği bilim şenliğinin açılışına Akçadağ Belediye Başkan yardımcısı Eyüp Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aslan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Akçadağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdurrahman Köseman okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Proje koordinatörü ve okulun Biyoloji öğretmeni Hüseyin Dikici, “Akçadağ Fatih fen lisesinde bilimsel anlamda 27 projemizin açılışını gerçekleştiriyoruz Bu anlamda Bunlar araştırma inceleme ve tasarım alanında oluşmakta bunlardan bir tanesi de gıdaların saklanması daha uzun ömürlü saklanması için neler yapılabilir konusunda bir projemiz var bu projeyi de İnönü üniversitesi gıda mühendisliği bölümü ile patent almak için başvurduk ve sonuçlarını bekliyoruz bu anlamlı çalışmada Bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Bilimin gelişmesi ülkenin gelişmesiyle ilişkili olduğunu belirten Malatya Turgut Özal Üniversitesi Akçadağ meslek Yüksekokulu müdürü Abdurrahman Köseman da, bilim fuarlarının devamlı hale getirilmesini isteyerek, "Bilimin gelişmesi ülkenin gelişmesi ile doğrusal bir ilişki taşımaktadır. Elbette ki bunu bilimin üniversitelerden ziyade liselerde ve daha alt kademelerde de öğrencilere tanıtılması ve oradan başlanması ülkedeki bilimin kalitesini ve niteliğini artırmak açısından büyük önem taşımaktadır. Bilimsel faaliyet ve etkinliklerin yayılarak gelişmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız